VIDEO+FOTO: Oltenii ieşiră iar în frunte: făcură cea mai mare ciorbă de praz din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viceprimarul-bucătar Prina în acţiune...
Viceprimarul-bucătar Prina în acţiune...

Locuitorii municipiului Slatina au participat în număr mare, vineri după-amiază, la prepararea celei mai ciorbe de praz din ţara noastră. Evenimentul a avut loc în faţa sediului Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu” şi a fost organizat de Primăria Slatina în cadrul celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Naţional de Umor „Oltenii şi restu’ lumii”. Peste 1.000 de porţii din ciorba menţionată au fost distribuite trecătoril

Slătinenii se pot mândri, de acum, că au intrat în „Cartea Recordurilor” din ţara noastră după ce, vineri după-amiază, timp de aproape trei ore, o echipă de bucătari a gătit aproape 600 de litri de ciorbă de praz. Acţiunea a fost organizată de Primăria Slatina în cadrul celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Naţional de Umor „Oltenii şi restu’ lumii”.

Pentru ca nimeni să nu aibă ceva de reproşat organizatorilor şi nici să nu existe acuze de trucare a momentului, acţiunea a a avut loc în văzul lumii, adică în centrul oraşului, respectiv în faţa sediului Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu”. Totul a început la orele 14.00, cu pregătirea ingredientelor. Pentru prepararea mâncării a fost folosită umătoarea reţetă: 72 kg. praz, 7 kg. ardei gras, 12 kg, ceapă, 1,2 kg. sare, 3 kg. leuştean, 12 kg. smântână, 3 kg. făină, 6 kg. lămâi, 6 kg. morcovi, 9 kg. pătrunjel, 12 kg. ţelină şi 6 kg. ulei.

Trecătorii au aşteptat cu sufletul la gură câteva ore până ce mâncarea a fost gata

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Mâncarea a fost gătită în două cazane ambulante împrumutate de la o unitate militară din oraşul Caracal, care au fost amplasate strategic în faţa intrării bibliotecii, loc unde se desfăşoară mai multe activităţi culturale din festival. Două bucătărese şi două ospătăriţe au tăiat şi amestecat zecile de kilograme de ingrediente utilizate la gătirea celei mai mari ciorbe de praz din ţară. 

Anul viitor – ciorbă de “Cartea Recordurilor”

În jurul orelor 17.00, în faţa mai multor zeci de trecători aliniaţi la o coadă mărginită de câteva bucăţi de gard de protecţie aşezate în faţa unui cort, a urmat momentul mult-aşteptat. Viceprimarul Slatinei, Minel Prina, şi-a asumat rolul de “masterchef”, aşa cum a procedat şi la debutul pregătirilor pentru prepararea ciorbei, şi, după ce s-a echipat corespunzător cu o bonetă şi o bluză de bucătar, a început să distribuie - în boluri din plastic, din cea mai mare ciorbă de praz gătită vreodată în ţara noastră.

VIDEO - Cea mai mare ciorbă de praz din România - Slatina...


“Am încercat, la acest festival, să venim cu ceva nou, inedit şi am găsit această idee cu prepararea unei ciorbe într-o cantitate nemaiauzită în ţara noastră. Această ciorbă este doar <<încălzirea>> deoarece, la anul, vrem să gătim cea mai mare ciorbă de praz din lume. Decamdată nu am putut face acest lucru pentru că nu am fi avut unde să derulăm acţiunea, însă sperăm să rezolvăm problema până anul viitor. Momentan, ştiu doar că olandezii ar deţine acest record cu o ciorbă de vreo 26.000 de letri. Noi o să îi întrecem la anul!”, a declarat Prina.

De menţionat că, timp de aproape o oră, s-au împărţit trecătorilor aproximativ 1.000 de boluri din mai mare ciorbă de praz din ţară. Festivalul continuă până duminică – 7 octombrie, cu alte acţiuni.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite