Slatina:Mese tradiţionale pe timp de criză la spital şi căminul de bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucătăresele pregătesc masa de Paşte pentru bătrâni
Bucătăresele pregătesc masa de Paşte pentru bătrâni

Chiar dacă sunt departe de familii, vârstnicii, bolnavii şi cei mici vor avea parte de mici petreceri, plimbări în parc şi slujbe biserică, de Paşte.

Cei aproximativ 500 de bolnavi care vor petrece Sărbătoarea Învierii în spitalul din Slatina vor primi mâncăruri tradiţionale. Ciorba şi friptura de miel, sarmalele din carne de pui, cozonaci vor fi nelipsite de pe masa oltenilor care se vor afla sub supravegherea medicilor de Paşte şi care nu trebuie să respecte un regim special.
Sărbătoarea Învierii va aduce bucurie şi în sufletele bătrânilor uitaţi de familii şi copiilor abadonaţi. Cu toţii vor avea parte de meniuri tradiţionale, dar şi de o atmosferă specială, cu plimbări în parc sau la pădure şi petreceri.
În timp ce bătrânii îşi caută hainele de sărbătoare pentru slujba de diseară, bucătăresele de la Complexul de Servicii pentru Persoane Vârstnice fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte. „La micul dejun bătrinii vor servi ouă roşii, lapte, caşcaval, cremvuşti şi brânză topită. Pentru masa de prânz le pregătim ciorbiţă de miel, friptură de miel la tavă şi cartofi natur, iar ca desert cozonac, suc şi apă minerală“, spune bucătăreasa Gheorghiţa Bâscoveanu.
După masă, bătrânii vor asculta muzică populară, vor putea merge în parc, prin oraş sau la biserică şi vor putea să primească vizita rudelor. Unii dintre ei au primit învoire şi îşi vor petrece toată ziua acasă, cu familiile lor.

Copiii primesc daruri de la preoţi

Şi micuţii abuzaţi de părinţi aflaţi la Complexul „Sfântul Ştefan“ din Slatina vor avea mese îmbelşugate de Paşte. Mulţi dintre ei nu au avut niciodată cozonaci sau drob la masă, în familiile lor. „Le pregătim salată de beuf, sărmăluţe şi friptură, dar şi cozonaci şi prăjituri. Vrem ca cei mici să aibă parte de un Paşte fericit, să nu le lipsească nimic, să uite de momentele grele pe care le-au trăit în familiile lor, în anii trecuţi“, spune Cristina Naie, directorul complexului. Luni, copiii de la Sfântul Ştefan vor primi vizita preoţilor, care o să le aducă daruri de Paşte.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite