Slatina:Horia Dan Colibăşanu a început expediţia Slatina-Annapurna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alpinistul vrea să pună steagul Slatinei pe cel mai periculos vârf
Alpinistul vrea să pună steagul Slatinei pe cel mai periculos vârf

Alpinistul care a copilărit la Slatina vrea să pună tricolorul şi steagul  oraşului pe “muntele ucigaş”.

Alpinistul a părăsit România promiţându-le slătinenilor că de le va pune steagul cu stema Slatinei pe cel mai periculos munte din lume, Annapurna( 0891 metri) din Himalaya. “Vreau ca toţi slătinenii să fie mândri de mine şi să reuşesc să îmi împlinesc acest mare vis. Annapurna este o provocare”, a declarat Horia pentru Adevărul de Seară.
Medicul stomatolog din Timşoara care a copilărit la Slatina este la a treia tentativă de a urca pe cel mai dificil vârf din lume. “Sper să fie vreme bună, să ningă mult în cele două luni cât va dura expediţia şi să nu întîmpin nici un fel de probleme. De data aceasta, am mari speranţe că voi reuşi”, a spus alpinistul.

Primul roman care a atins vârful K2 din Himalaya

Sponsorul principal este Primăria Slatina care a finanţat această expediţie cu 21 000 de lei. De aceea expediţia se va numi Slatina-Annapurna, titulatură pe care alpinistul o va folosi în toate conferinţele de presă şi transmisiunile radio şi TV. “Horia este unul dintre cei mai mari alpinişti români şi noi l-am ajutat ori de câte ori ne-a cerut-o. Sunt sigur că va reuşi să ajungă de această dată pe Annapurna. El este imaginea Slatinei în străinătate”, a precizat primarul Darius Vâlcov.
Atingerea vârfului Annapurna ar fi o premieră naţională, Horia Colibăşanu fiind primul român român care a atins, în anul 2004, vârful himalayan K2 (8.611m), stabilind cea mai bună performanţă a alpinismului românesc.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite