Slatina:Funcţionar cu studii superioare, plătit ca o femeie de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un salariat cu studii superioare şi o vechime de 10 ani câştigă 650 lei, iar un debutant are salariu de 535 lei pe lună. Angajaţii din administraţia locală au primit salarii mai mici şi cu 70% anul acesta.

Sute de angajaţi din administraţia locală s-au adunat astăzi în faţa Prefecturii Olt, unde au protestat, timp de trei ore, de la 10.00 la 13.00, împotriva salariilor mici. Oamenii se plâng că nu au cu ce să îşi plătească ratele la bănci şi să îşi crească copiii. Maria Fierăscu are 29 de ani, lucrează de doi ani la Primăria Milcov şi are un salariu net de 535 lei pe lună. „Am doi copii, unul de trei ani, celălalt de şase ani. Cu banii aceştia nu le pot oferi nimic. Am terminat facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială la Universitatea Bucureşti “, a spus astăzi femeia care a participat la acţiunea de protest.
Nici funcţionarii care lucrează de ani buni la stat nu se bucură de venituri mai mari. După 10 ani de muncă în administraţia locală şi după ce a terminat facultatea, Grigore Gabrian primeşte un salariu de 650 lei pe lună. „Am doi copii, unul dintre ei este olimpic naţional. Ce să le ofer cu banii aceştia? Sunt nevoit să lucrez şi după serviciu, ca să câştig bani în plus. Avem rate şi multe alte cheltuieli, ce pot face cu 650 lei pe pună?“, se întreabă protestatarul.

Au salarii mai mici decât femeia de serviciu

În cazul său sunt sute de funcţionari publici din Olt. Au ieşit astăzi cu toţii în stradă, au strigat „Jos, jos, jos, guvernul mincinos!“ şi i-au chemat alături de ei şi pe funcţionarii de la Prefectură şi Consiliul Judeţean. „Sunt funcţionari publcii care au studii superioare şi câştigă mai puţin decât femeia de serviciu. Au pierdut chiar şi 70% din salariu în urma aplicării Legii salarizării unice. Au credite ipotecare şi nu au cu ce să îşi achite ratele la bănci, riscă să îşi piardă casele“, a spus Octavian Chelemen, preşedintele Sindicatului Consilium, afiliat la Forţa Legii, care a organizat acţiunea de astăzi.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite