FOTO/VIDEO Slatina: Femeia de 240 de kilograme a murit în această dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Victoria Lăcătuş, tânăra din comuna olteană Drăghiceni, care avea 240 de kilograme, a decedat la Spitalul Judeţan de Urgenţă Craiova. Rudele tinerei sustin că medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina unde tânara a fost iniţial internata nu au tratat-o corespunzător, transferând-o prea târziu la unitatea medicala din Banie.

CITEŞTE ŞI:

Craiova: Femeia de 240 de kilograme nu respectase regimul alimentar impus de medici

Craiova: Trupul neînsufleţit al tinerei de 240 de kilograme rămâne la morga spitalului până miercuri

UPDATE, ora 15:00:

Rudele tinerei susţine că obeza a fost ţinută aproape trei ore la Spitalul de Urgenţă Slatina fără să îi fie acordate îngrijiri medicale. „Se fâstâceau pe lângă ea. Zicea una: «Aoleo, e vorba de aia de 240 de kilograme, să vedem dacă o intubăm». Au ţinut-o două ore la Internări. Trebuia dusă din primele secunde la Craiova. Orele alea au fost fatala pentru ea. Ei au stat la fumat, nu au trimis-o la Craiova. Nici nu au putut să o intubeze“, spune printre lacrimi Cristina Şoşoiu (22 de ani), sora obezei.

Fraţii decedatei, în stare de şoc

image

Conducerea Spitalului din Slatina susţine că medicii au fost tot posibilul pentru a-i salva viaţa. „Pacienta a fost primită la Urgenţă cu diagnosticul insuficienţă respiratoriu acută în observaţie stare toxică-septică. A fost intubată, ventilată mecanic şi a fost supusă unui set de analize. Ulterior s-a decis transferul la Spitalul Nr. 1 Craiova. S-a luat legătura cu medicii de acolo. Înţelegem durerea familiei însă medicii au făcut tot ce au putut pentru a o salva“, a declarat Romeo Stănculescu, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Femeia a ajuns în stop cardio-respirator la Unitate de Primiri Urgenţă duminică diminieaţă în jurul orei 5, potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, Florin Petrescu. „S-a încercat resuscitarea ei timp de 30 de minute, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa“, a declarat managerul spitalului din Craiova.

Rudele femeii sunt hotărâte să dea în judecată conducerea Spitalul din Slatina. „Nu e posibil să se joace cu vieţile oamenilor. Au ţinut-o 2 ore degeaba când puteau să o trimită la Craiova. Orele alea i-au fost fatale“, spune Viorel Şoşoiu (28 de ani), fratele obezei.

Femeia fusese transferată de la Slatina la unitatea medicală din Craiova pentru că avea probleme cu respiraţia. Potrivit medicilor doljeni, ea a fost adusă la spital mai mult moartă decât vie şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, nu a mai putut fi salvată.

„De o săptămână se simţea rău, nu mai putea să respire. Sâmbătă seară am dus-o cu salvarea la Spitalul Caracal, iar de acolo a fost trimisă la Slatina. În această dimineaţă au decis să o transfere la Craiova, unde s-a întâmplat nenorocirea”, a povestit printre lacrimi Cristina, sora femeii moarte.

Victoria Lăcătuş, înainte să nască

image

În luna februarie, Victoria Lăcătuş a adus pe lume o fetiţă sănătoasă, de 2,9 kilograme. Copilul va rămâne în grija familiei.

Se îngrăşase încă 20 de kilograme

Sora obezei spune că Victoria nu a ţinut regimul recomandat de doctori îngrăsându-se în ultimele patru luni cu încă 20 de kilograme. „Trebuia să nu mînânce dulciuri, pâine, să nu bea sucuri acidulate dar decât o lună s-a ţinut de regim. Din cauza situaţiei materiale nu a putut să se ţină de el dar şi din cauză că nu putea să se abţină să nu mănânce. Ajusese la aproape 260 de kilograme“, spune Cristina Şoşoiu.

Trupul obezei va rămâne la Morga Spitalului din Craiova până marţi sau miercuri. „Nici nu avem bani de înmormântare să nu ne aşteptam să se întâmple aşa. I-am rugat pe cei de la spital să o ţină până miercuri că dacă o ducem acasă văm daţi seama cum o să fie“, spune Sevatian Şoşoiu (30 de ani), un alt frate al obezei.

Fetiţa de cinci luni se află acum în comuna Drăghiceni în grija bunicii urmând ca fraţii obezei să se ocupe de creşterea ei. „Costică, soţul ei, nu poate să aibă grijă de fetiţă. Tot noi o să ne ocupăm de ea“, spune Cristina Şoşoiu.

Victoria Lăcătuş alături de soţ şi fiică

image
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite