Slatina:Doctorul Cristian Andrei rezolvă problemele adolescenţilor olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întâlnirea a fost organizată de fundaţia William Tyrrell şi a încheiat acţiunile care s-au desfăşurat la Slatina în Săptămâna Voluntariatului.

Zeci de elevi, studenţi, voluntari dar şi profesori şi părinţi s-au adunat aseară la Muzeul Judeţean, pentru a sta de vorbă cu doctorul Cristian Andrei, sosit la Slatina la ivitaţia fundaţiei William Tyrrell. S-au pregătit din timp pentru întânirea cu psihologul, care i-a ajutat să lămurească problemele adolescenţilor. Sociabil şi foarte comunicativ, doctorul s-a împrietenit imediat cu toţi participanţii. I-a învăţat cum să se comporte într-o relaţie de cuplu şi cum să îşi facă prieteni. Tema dezbaterii, „identitatea“ a fost abordată de pshiholog ca un joc în care tinerii au intrat rând pe rând. „Tu ce esti?“, întreabă psihologul. „Sunt elevă!“, spune Dina Morea. „Înseamnă că statul de elevă te preocupă cel mai mult“, îi explică doctorul, care îi atrage imediat pe tineri în discuţia despre „identitate“

„Vreau să aflu cât mai multe despre comportamentul tinerilor“

Printre cei care au ascultat cu atenţie explicaţiile renumitului psiholog a fost şi Maria Câmpeanu, de 53 de ani, mamă a trei copii. „Doi dintre copii sunt foarte tineri, au 14, respectiv 22 de ani şi am ţinut să particip la această întâlnire pentru a afla cât mai multe lucuri despre comportamentul lor. Îmi place să fiu aproape de copiii mei şi să îi înţeleg, iar sfaturile domnului doctor sunt extrem de utile pentru mine“, mărturiseşte femeia.
Alături de ea a stat şi Floriana Ghiţă, profesor de geografie la Colegiul Alexe Marin. „Am făcut cunoştinţă cu vocea domnului doctor la radio, acum 15 ani şi am venit aici pentru că vreau să înteleg cât mai bine comportamentul adolescenţilor şi problemele lor“, spune profesoara.

S-a încheiat săptămâna voluntariatului


Întâlnirea cu psihologul Cristian Andrei a fost organizată de fundaţia William Tyrrell şi a încheiat Săptămâna Voluntariatului, desfşurată la Slatina sub egida „Fii un star, fii voluntar!”. Timp de o săptămână, oltenii au fost învăţaţi cum să doneze 2% din impozitul pe venit pentru fundaţii şi cum să devină voluntari.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite