Slatina:Cercetaşii olteni curăţă Parcul Naţional Cozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetaşii slătineni au participat la a doua etapă de ecologizare a Parcului Naţional Cozia care a avut loc duminică şi luni, în staţiunea Căciulata.

La această acţiune de strângere a gunoaielor de pe cel important drum de acces, Căciulata-Cozia, au participat 24 de cercetaşi cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani. Aceştia au curăţat drumul de gunoaie şi de deşeuri din plastic şi le-au transportat la containerul special amenjat pentru aceste deşeuri. „Această etapă a fost cea de-a doua din cele trei acşiuni de ecologizare care au loc în fiecare an în Parcul Naţional Cozia. Au fost prezenţi ca întotdeauna 24 de cerecetaşi de vârstă exploratori cu care am curăţat drumul de acces, Căciulata-Cozia. Am avut parte de o vreme foarte frumoasă şi am dus la bun sfârşit activitatea propusă. Au fost curăţate şi eliminate vetrele de foc pe care turiştii le lasă în urma grătarelor pe care aceştia le fac”, a spus Florin Chintescu, şeful cerectaşilor slătineni.

Pregătiri pentru „Cupa Sudului”

Acţiunile cercetaşilor vor continua şi în weekend-ul următor. Aceştia vor merge la sfârşitul acestei săptămâni în Parcul Cozia pentru a stabili punctele de reper pentru competiţia „Cupa Sudului”. „Vom stabili în perioada 27-29 noiembrie, punctele de reper pentru orientare turistică în Parcul Naţional Cozia pentru a pregăti competiţia ce se va desfăşura în curând. Sper să fie prezente cât mai multe centre locale din sudul ţării la această acţiune premergătoare competiţiei”, a spus şeful cercetaşilor slătineni.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite