Slatina:Ceauşescu făcea petreceri la Scorniceşti, de ziua lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul oraşului, Constantin Nedelea, îşi aminteşte că Nicolae Ceauşescu venea în fiecare an, pe 26 ianuarie, la Scorniceşti, pentru a se întâlni cu fraţii şi rudele.

 „Venea de la Bucureşti să petreacă câteva ore cu rudele şi prietenii apropiaţi. Se adunau cu toţii în casa natală a lui Ceauşescu, aduceau un bucătar de la Bucureşti şi organizau o mică petrecere. Era o petrecere restrânsă, care dura câteva ore“, povesteşte primarul din Scorniceşti. Nedelea a mai spus în această dimineaţă că nici anul acesta nu vor organiza manifestări de ziua dictatorului şi din cauza crizei, dar şi pentru că nici în anii trecuţi nu au avut loc astfel de evenimente la Scorniceşti.

Muzeul Ceauşescu

Singurul loc ce aminteşte de prezenţa lui Ceauşescu la Scorniceşti este Casa Memorială, aflată acum în proprietatea lui Emil Bărbulescu, nepotul dictatorului. Casa păstrează mobilierul vechi, velinţele, prosoapele cusute în stil oltenesc şi pridvorul ţărănesc, dar şi fotografii cu păriţii şi bunicii lui Ceauşescu. Viziatatorii trebuie să ia legătura cu Bărbulescu, pentru a avea acces în muzeul Ceauşescu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite