Slatina:Alro şi Pirelli dau cele mai mari prime de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la ALRO au primit bonuri de 500 lei de Paşte
Angajaţii de la ALRO au primit bonuri de 500 lei de Paşte

Patronatele din industrie oferă bani şi tichete cadou, dar funcţionarii publici şi angajaţii croitoriilor nu primesc nimic.

Chiar dacă este criză, fabricile mari din Slatina îşi răsplătesc salariaţii cu prime de Paşte. Ca şi în anii trecuţi, lideri la acest capitol sunt Alro şi Pirelii, însă nici Altur sau Electrocarbon nu îi lasă pe oameni să plece acasă cu mâna goală, înainte de sărbătoarea Învierii.
Salariaţii de la uzina de aluminiu şi-au primit tichetele cadou încă de acum două săptămâni. „Toţi angajaţii au primit tichete în valoare de 500 lei, încă de pe 18 martie, din partea patronatului“, a spus Constantin Popescu, liderul sindicatului Aluministul de la ALRO.
Şi angajaţii de la Pirelli au primit deja cadourile de Paşte, o primă în valoare de 500 lei, impozabilă, şi 11 tichete cadou de 10 lei. Astăzi a început distribuirea primelor şi la Altur. „S-a stabilit că patronatul va acorda tichete cadou în valoare de 150 lei. Distribuirea lor se face chiar astăzi“, a spus Gheorghe Popescu, lider de sindicat.
Cei mai „săraci“ angajaţi din industrie vor fi, anul acesta, salariaţii de la Electrocarbon. Oamenii nu ştiau până astăzi dacă vor primi sau nu cadouri. „Astăzi vom negocia cu patronatul valoarea primei, însă va fi de minim 100 lei, potrivit contractului colectiv de muncă. Noi sperăm totuşi să obţinem mai mult“, a spus Fugaru Petre, sindicalist la SLI Electrocarbon.

Croitoresele şi funcţionarii publici nu primesc nimic


Angajaţii croitoriilor din oraş nu vor primi nici bani şi nici tichete cadou, de Paşte. „Nu ne dau nimic şi nici nu ne aşteptam să primim ceva. Ne bucurăm că avem un loc de muncă, în vremurile astea şi ne pare bine că ne dau măcar câteva zile libere“, a spus Daniela Ivan, angajata unui atelier de croitorie din oraş.
În aceeaşi situaţie sunt şi funcţionarii publici, care s-au obişnuit deja cu ideea că sărbătorile nu le vor aduce bani în plus.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite