Sisteme de colectare selectivă de peste 2 milioane euro, în Olt. Doar 146 tone de gunoi colectat separat, în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Gărzii de Mediu verifică dacă instituţiile, primarii şi agenţii economici respectă legea în ceea ce priveşte depozitarea gunoiului.

Colectarea selectivă a deşeurilor se face prin sisteme realizate cu fonduri europene în nouă localităţi din judeţul Olt, a căror valoare depăşeşte două milioane de euro. În Slatina, sistemul de colectare selectivă a fost implementat în 2006, la nivelul municipiului funcţionând 68 de puncte de colectare. Sistemul de colectare din Caracal, implementat în 2008, are 39 de puncte. Sisteme de colectare selectivă a deşeurilor există, din acelaşi an, şi în localităţile Corabia, Izbiceni, cu 130 de puncte şi în Scorniceşti, Potcoava, Optaşi, Coloneşti şi Tătuleşti cu 186 de puncte de colectare.
Oltenii au aruncat la gunoi, în primul trimestru al lui 2011, 3.724 de tone de resturi, dintre care 1734 tone sunt deşeuri colectate în amestec de la populaţie, iar 987 tone sunt deşeuri asimilabile din comerţ, industrie şi de la instituţii. La aceste cantităţi se adaugă alte 146 tone de gunoaie colectate separat.

Amenzi de peste 270.000 lei, aplicate de Garda de Mediu

Potrivit raportului întocmit de Comisariatul Judeţean Olt al Gărzii de Mediu, locuitorii judeţului au aruncat la coşul de gunoi aproape 67 de tone de hârtie şi carton şi 54 de tone de plastic. În primul trimestru al anului, oltenii nu au aruncat la coş obiecte din metal, lemn sau biodegradabile.
„De la începutul anului şi până la jumătatea lunii mai, Comisariatul Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat 681 inspecţii de mediu şi a constatat săvârşirea a 91 fapte de natură contravenţională, fiind aplicate 57 avertismente contravenţionale şi 34 amenzi contravenţionale în valoare totală de 273.000 lei“, a spus Gheorghe Neacşa, prim comisar în cadrul Gărzii de Mediu Olt.

INFO BOX
Garda de Mediu are nevoie de sediu propriu


Comisariatul Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu funcţionează în incinta Agenţiei pentru Protecţia Mediului Olt, iar spaţiul este subdimensionat, spun şefii instituţiei. De asemenea, aceştia cer ca personalul să fie instruit periodic în vederea acumulării de cunoştinţe. Tot pe lista de revendicări a Gărzii de Mediu Olt se află şi un GPS pentru verificarea respectării perimetrelor de exploatare de pietriş şi nisip.


Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite