Slatina: Postul Sfintei Marii ţinut cu mici şi hamburgeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Postul Sfintei Marii ţinut cu mici şi hamburgeri
Slatina: Postul Sfintei Marii ţinut cu mici şi hamburgeri

Cele două săptămâni de post înaintea marii sărbători a Adormirii Maicii Domnului au fost date uitării de majoritatea tinerilor slătineni.

Hamburgerii, frigăruile, prajiturile cu frişcă, kebabul sau shaorma sunt mâncărurile preferate ale slătinenilor, deşi mai sunt doar două zile până la marea sărbătoare creştină a Adormirii Maicii Domnului. Am stat azi de vorbă cu mai mulţi tineri din oraş, pe care i-am întrebat despre postul care se va încheia peste câteva zile. În timp ce unii nici nu ştiau pentru ce ţin credincioşii post în această perioadă, aţii au spus, cu sinceritate, că nu au ţinut niciodată post înainte de Adormirea Maicii Domnului. Doar câţiva bătrâni au încercat să renunţe la carne şi lactate în ultimele două săptămâni. Pe alţii i-am găsit astăzi la o terasă din Piaţa Zahana, la coadă la mici.
„Am ţinut post miercuri şi vineri, dar astăzi am venit la oraş şi am simţit mirosul de mici. Îmi este şi foame şi m-am oprit să îmi cumpăr doi mici“, s-a scuzat Ion Daminică, un bătrân din Pleşoiu.

Nici fast food-urile nu duc lipsă de clienţi, mai ales la orele prânzului. Hamburgerii, hot-dog-ul sau frigăruile sunt la mare căutare.

„Toate produsele se vând bine, că pe aici trece multă lume de la ţară şi cumpără câte ceva de mâncare. Nu mai ţine lumea post de Sfânta Marie, nu ne întreabă nimeni de produse de post şi nici nu avem în perioada asta. Aducem numai înainte de Paşti sau de Crăciun“, spune Marieta Dumitru, vânzătoare la un fast-food din zona Zahana.

Aflaţi cum ne sfătuiesc preoţii să petrecem sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului în Adevărul de Seară Slatina de astăzi!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite