Preşedintele CJ Olt n-are unul sau doi consilieri personali, ci patru sfătuitori, pe bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paul Stănescu şi-a dublat, pe bani din bugetul judeţului, echipa de consilieri personali. Cei doi angajaţi recent intraţi în schemă au primit atribuţii pentru care Consiliul Judeţean avea deja compartimente sau servicii de specialitate.

Cu o echipă completă de sfătuitori în jur, Paul Stănescu n-are voie să greşească. Patru consilieri personali, plătiţi din bani publici, lucrează zilnic pentru a-i construi o imagine cât mai bună preşedintelui judeţului, iar relaţia acestuia cu cetăţenii şi instituţiile subordonate să fie una ireproşabilă. Până acum, cabinetul lui Paul Stănescu a apelat la serviciile a doi consilieri- Miruna Sârghie, fostă jurnalistă, responsabilă pentru relaţia cu mass-media şi primăriile, şi Cătălin Grecu, ex- consilier Cabinet Prefectura Olt, ănsărcinat cu centralizarea fondurilor europene. Echipa s-a dublat însă, în urmă cu circa o lună de zile, în schemă intrând informaticianul Alexandru Udrea şi Robert Dorobanţu (jurist, fost consilier Cancelaria prefectului).

Prea mult de lucru pentru doi
Noile angajări, făcute pe final de mandat, reprezintă o decizie discutabilă, cu atât mai mult cu cât instituţia duce lipsă de circa 60 de angajaţi în compartimente importante. Posturile respective au fost blocate, nu însă şi cele de consilieri ale şefului judeţului. Cei patru consilieri se calcă pe bătături, lucrând pe un singur corp de mobilier amplasat într-o despărţitură de birou ce nu depăşeşte vreo şase metri pătraţi.
Programul preşedintelui nu abundă însă în acţiuni sau şedinţe de consiliu local care să necesite reprezentare din partea preşedintelui, iar partea de relaţii cu presa, audienţe şi centralizare fonduri europene este acoperită de vechii consilieri. Nou-veniţii ar putea fi consideraţi în plus pe posturile ce le vor asigura un CV bun pentru ocuparea unui post în administraţia locală şi după încetarea mandatului lui Paul Stănescu. Reprezentanţii instituţiei încearcă să convingă însă că lucrurile nu stau deloc aşa, fiind găsită o justificare pentru dublarea echipei de consilieri.
„În doi consilieri, am avut situaţii când am fost practic depăşiţi de volumul de muncă şi am fost nevoiţi să lucrăm chiar şi până la orele 20,00- 21.00. S-a simţit nevoia unui jurist în echipă, dar şi a unui expert IT”, a explicat Grecu importanţa completării cabinetului.


Misiunea: o strategie pentru imagine

Aşadar, oamenii preşedintelui se ocupă de cu totul alte atribuţii ce revin în mod normal cabinetului şi care se bat cap în cap cu a altor birouri specializate. Spre exemplu, Robert Dorobanţu este juristul cabinetului, deşi consiliere în acest domeniu puteau oferi la fel de bine secretarul judeţului şi Direcţia Juridică şi pentru relaţii cu publicul a CJ Olt.
Printre priorităţile consilierului Udrea se numără reactualizarea site-ului Consiliului Judeţean şi promovarea online a imaginii instituţiei, deşi există un Serviciu Informatică şi dotări cu tehnică d ecalcul, prevăzut cu 14 posturi, în cadrul Direcţiei Contabilitate- Financiar.
„Nu mă voi ocupa numai de partea de IT, ci şi de monitorizarea presei, întocmirea diverselor rapoarte. Acum, în format complet, va trebui să punem la punct o strategie astfel încât tot ceea ce presupune activitatea preşedintelui să fie îmbunătăţită”, spune Udrea.

Lefuri de la 1000 de lei în sus
Paul Stănescu nu a putut fi contactat pentru a explica de ce imaginea sa are nevoie de îmbunătăţiri tocmai acum, în precampanie. Potrivit prevederilor din Legea salarizării unice, salariul de bază al unui consilier din cabinetul preşedintelui de consiliu judeţean porneşte d ela 2.040 lei. În această categorie intră Miruna Sârghie şi Cătălin Grecu, în timp ce noii lor colegi încadraţi pe posturi de referent, cu studii medii, pot primi, potrivit aceluiaşi act normativ, minimum 1.050 de lei lunar.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite