La Slatina se ridică “bariera” pentru Plaja Oltului şi Dealul Grădişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei dintre cele mai atrăgătoare zone din Slatina, respectiv malul stâng al Oltului – ce cuprinde Plaja Oltului, Dealul Grădişte, dar şi imensul spaţiul verde (cca. 55.000 mp) situat vizavi de stadionul „1 Mai”, îşi vor schimba înfăţişarea în următorii trei ani. Momentan, după ani de aşteptări, tergiversări şi probleme, s-a reuşit aprobarea PUZ-ului (Planul de Urbanism Zonal), adică documentul ce are în vedere sistema

Aprobarea PUZ-ului aferent celor două zone de la intrarea în municipiu dintre Craiova ar trebui să deblocheze planurile celor care vor să investească aici, singurele care au mai rămas „libere de sarcină” pe raza urbei unde aproape tot spaţiul verde a fost concesionat pe sume derizorii sau chiar pe gratis. Suprafaţa totală de teren ce se presupune că va prinde viaţă cumulează 163 hectare – Parcul Aleea Oltului, stadionul „1 Mai”, Dealul Grădişte şi plaja Oltului.
Sistematizarea va consta în introducerea de utilităţi, sistem apă-canalizare şi energie electrică pentru a atrage investiţiile. În zona Plajei Oltului vor fi amenajate un complex sportiv şi o zonă de agrement care se va întinde pe 238.514 mp şi va cuprinde: un club nautic, o plajă, piscină, ştrand, debarcader cu hidrobiciclete, bărci cu vele, terenuri de sport, centre fitness şi SPA, spaţii pentru picnic şi joacă.  Proiectul zonei de agrement presupune reabilitarea celor două stadioane existente arenei „1 Mai”, precum şi anexele aferente.

Dealul Grădişte va fi „securizat”

Pe Dealul Grădişte urmează a fi consolidaţi versanţii pentru eliminarea riscului de surpări şi alunecări de teren sau inundaţii. Dealul Grădişte a fost deja vândut de municipalitate către SC CONSLOC IMOBILIARE SRL Slatina, societate concepută pe şablonul „stat în stat”, deşi se află în subordinea primăriei. Conducerea societăţii avea iniţial în vedere ridicarea unui hotel cu funcţiuni multiple: teatru, muzeu şi sală de spectacole. La acest moment nu se ştie dacă şi ce anume se va mai construi aici.
Nu în ultimul rand, în cadrul aceluiaşi proiect va fi avută în vedere împădurirea unei suprafeţe de 36,4 hectare. Minel Prina, administrator public al Slatinei, a declarat că adoptarea proiectului privind PUZ-ul Zona de Vest – Dealul Grădişte era absolut necesar pentru revitalizarea zonei. „Sistematizarea acestei zone era vitală. Sunt investiţii pe care nu le-am putut demara tocmai pentru că nu aveam aprobat acest PUZ absolut obligatoriu, dar acum nu mai este cazul. Aşteptăm propuneri de investiţii în afară de cele pe care noi le avem deja în plan”, a afirmat Prina.
O parte dintre investiţiile amintite, cum ar fi Clubul Nautic şi zona de agrement plaja Oltului, sunt cuprinse deja în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană şi vor fi decontate din fonduri structurale. Durata de transpunere în practică este cuprinsă între 1 – 3 ani.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite