Se reia licitaţia, dar şi problemele pentru „lapte şi corn”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laptele şi cornul elevilor, un contract gras pentru furnizori
Laptele şi cornul elevilor, un contract gras pentru furnizori

Purtat prin contestaţii la CNSC şi Curtea de Apel, pachetul „lapte şi corn” distribuit pe patru ani se reia, tot cu probleme. Nici nu a ajuns la stadiul deschiderii ofertelor, că programul „lapte şi corn” în Olt a înregistrat prima acuzaţiei de „abateri grave” de la legislaţie.

Consiliul Judeţean Olt reia în acest an licitaţia pentru stabilirea societăţilor care să furnizeze pachetul lapte şi corn elevilor olteni în următorii patru ani. Pachetul 2011- 2015, ce prevede distribuirea a 46.616 pachete pe zi preşcolarilor olteni şi elevilor din clasele I-VIII, are o valoare estimativă de 31,023 milioane lei. Deschiderea ofertelor a fost făcută astăzi, 28 septembrie, şi se speră să nu se repete experienţa anului precedent, când licitaţia pentru perioada de patru ani a fost anulată, iar produsele au ajuns pe masa elevilor în urma unei licitaţii parţiale, cu distribuţie doar până la sfârşitul anului şcolar 2010/2011.
Licitaţia a pornit însă cu stângul şi anul acesta. Nici nu a fost lansată bine, că pe 29 august a înregistrat şi prima contestaţie. Firma argeşeană SC Express 95 Comimpex SRL a solicitat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor „suspendarea prezentei proceduri de atribuire”, „anularea procedurii de atribuire pentru abateri grave de la prevederile OUG 34/2006” şi „eliminarea/modificarea cerinţelor de atribuire, în sensul modificării cerinţelor nelegale”.

Amănunte în noul număr ADS Slatina, de joi, 29 septembrie, la chioşcuri!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite