Slatina: Scrisori pentru Michael de la fanii olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fanii slătineni au urmărit aseară înmormântarea lui Michael şi şi-au adus aminte de clipele când pentru ei exista numai unul, Michael.

Aceştia au trimis scrisori pe adresa redacţiei în semn de recunoştinţă pentru marele cântăreţ.

image

"Nu îmi aduc aminte cand l-am ascultat pe Michael prima oară, eram în şcoala generală, dar m-a vrăjit. Ritmul antrenant, unic, al melodiilor lui, mişcările de dans nemaivăzute, beţia vizuală a videoclipurilor cum nu se mai făcuseră până atunci...totul. Purtam jachete care să semene cât mai mult cu cea din „Bad”, îmi bandajam mâna..ca o mulţime de alţi prieteni. Indiferent de modul în care a evoluat muzica în anii următori, Michael a rămas de neatins pentru mine. Un copil în vârstă în afara scenei, care nu şi-a trăit copilaria, greşit înţeles sau neînţeles, dar care era esenţa expresivităţii când urca pe scenă. Muzica lui se adresează nouă tuturor şi a lăsat, cred eu, o amprentă care nu poate fi ştearsă de scandalurile mediatice legate de viaţa lui personală. A transmis mesaje simple, directe, care merg la suflet, cu o voce extraordinară şi cu o expresivitate fizică fără compromisuri. Muzica lui este altceva. Altceva decăt orice am ascultat, am fredonat întotdeauna refrenurile melodiilor lui şi nu cred că mă voi opri să o fac vreodată. Mai presus de toate, am simţit întotdeauna că muzica lui este eminamente sinceră. De la sentimente profunde de iubire – pentru oameni, pentru mediu, pentru libertate – până la experienţele proprii, uneori amare, pe toate ni le-a transmis direct, fără ocolişuri, fără compromisuri. Moartea lui Michael Jackson m-a lovit şi pe mine ca pe milioane de alţi fani. Am pierdut un om unic, o voce unică, o expresivitate nemaintâlnită. Am mai pierdut un „Rege”. Dacă Elvis a fost regele rock and roll-ului, Michael Jackson a fost nu numai regele încoronat al pop-ului, ci un unicat din toate punctele de vedere. Sunt trist că nu voi avea ocazia să mai ascult o nouă emoţie transmisă prin muzică cum numai Michael ştia să o cânte. Ne râmăne muzica care a fost viaţa lui. Ne râmâne amintirea unui om care a trăit pe scenă prin şi pentru noi. Ne râmâne Moonwalk-ul.
Adio, Michael, sufletul nostru îţi va simţi lipsa, îţi mulţumim pentru tot ce ne-ai lăsat!

" Andrei Constantinescu, 30 de ani

image

"Incă un exemplu că viaţa nu este dreaptă intotdeauna: un om de geniu, născut prea devreme pentru ce putea lumea accepta, moare intr-o singurătate înfioratoare, ajutat de mulţi "binevoitori". E clar, în showbiz fanii te ridică, fanii te doboară. Unde au fost ei când au apărut primele suspiciuni ? S-au dezis mulţi de el in momentul apariţiei primului proces intentat, când se ştie că America este ţara cu cele mai multe astfel de procese de stoarcere de BANI. Inclusiv înmormantarea este motiv de scos bani. Acum toată lumea este de acord că Michael Jakson, indiferent de culoarea pe care a avut-o de-a lungul vieţii, a influenţat radical muzica (pop) şi a schimbat definitiv definiţia show-lui. Câţi vor mai fi în stare să compună melodii, să le scrie versurile, să asigure coregrafia şi să mai aibă şi succes? Eu cred că nu va putea fi egalat. Azi, dacă o melodie este frumoasă, te apucă plânsul când auzi versurile stupide sau vezi ce înţeleg "artiştii" prin videoclip

." Irena Tudorache, 33 de ani.

Moartea lui Michael Jackson i-a afectat pe toţi cei care l-au iubit, idolatrizat şi l-au ascultat de-a lungul timpului. Mesajul melodiilor lui Michael a rămas în sufletele noastre chiar dacă am fost fanii lui sau simpli ascultători. Prin melodiile lui, Regele muzicii pop a încercat să facă o lume mai bună, mai primitoare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite