Şcolile oltene se întrec în reviste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece şcoli din judeţul Olt s-au înscris în concurs până astăzi, la orele prânzului. Termenul de înscriere va fi prelungit însă cu câteva zile.

Unităţile de învăţământ din judeţ, care se mândresc cu revista şcolară, au ocazia să se înscrie acum la etapa judeţeană a Concursului Naţional de Reviste Şcolare. „Şcolile care se clasează pe lourile I, II şi III, merg la etapa naţională. Câştigătorii etapei naţionale câştigă diplome, cărţi şi câte două locuri gratuite în tabără pentru doi membri din fiecare redacţie. Şcolile care au dorit să se înscrie în concurs au depus până astăzi la ISJ Olt minim două numere ale revistelor apărute în acest an şcolar. Astăzi era data limită de înscriere în concurs, dar vom prelungi termenul pentru că nu toţi directorii au aflat de competiţie. Jurizarea se face vineri“, a spus inspectorul Viorica Dădulescu.

Elevii şi profesorii scriu în revistă

Şcolile Bârza, Izbiceni, Braneţ, Perieţi, Eugen Ionescu şi Colegiile Carol I, Ion Mincu, Nicolae Titulescu, PS Aurelian din Slatina şi Colegiul Ioniţă Asan din Caracal s-au înscris până astăzi, la orele prânzului, în concurs. Reprezentanţii Şcolii Generale Eugen Ionescu din Slatina au povestit ce reprezintă revista şcolii. „Ideea elaborării unei reviste şcolare a venit din dorinţa de a promova rezultatele obţinute de elevii noştri la concursuri. În paginile revistei se găsesc numeroase aspecte, cum ar fi: creaţie literară, plastică, concursuri şcolare, proverbe şi zicători“, a spus învăţătoarea Luana Popa, unul dintre coordonatorii revistei. Directorul unităţii şcolare are o rubrică permanentă în revistă. „În fiecare număr apare un ghid de cultură generală, realizat de mine, cu întrebări din toate domeniile, istorie, religie, literatură, sport“, precizează directorul Ştefan Urâtu. Revista Eugen Ionescu (REI) este la al patrulea număr.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite