Slatina: Skate-park-ul va fi amenajat în curtea Şcolii Nr. 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Skate-park-ul va fi amenajat în curtea Şcolii Nr. 5
Slatina: Skate-park-ul va fi amenajat în curtea Şcolii Nr. 5

Skaterii slătineni au cerut, din nou, ajutorul ziarului Adevărul de Seară, pentru a-i sprijini în demersul lor de a construi un skate-park în oraş.

20 de tineri slătineni pasionaţi de skateboarding au solicitat, în urmă cu două luni de zile, autorităţilor locale înfiinţarea unui skate parc în Slatina. Skaterii au strâns 1.000 de semnături de la cetăţeni şi au făcut o petiţie. Acum, tinerii au apelat din nou la ziarul Adevărul de Seară pentru a-i ajuta să-şi împlinească visul.
Autorităţile locale au ales, împreună cu skaterii o destinaţie potrivită pentru amenajarea skate-park-ului. „Le-am identificat un loc pentru amenajarea rampei în curtea Şcolii Nr. 5, lângă terenul de sport, este o un loc unde este nisip. Vrem să îngrădim, să cimentăm şi să le aducem piste şi trambuline. Analizăm acum costurile şi încercăm să vedem dacă putem să le facem chiar noi sau dacă le vom comanda de la o firmă specializată, a explicat Florin Ciocan, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina. Reprezentanţii primăriei speră ca până la sfârşitului anului să amenajeze zona de agrement. „Lucrările de amenajare le vom face în regie proprie. Sperăm ca până la sfârşitul anului să le oferim tinerilor un skate-park“, a completat Florin Ciocan.

Skate-boarding la Casa de Cultură a Tineretului


Momentan, cei 20 de tineri slătineni cu vârste între 11 şi 22 ani practică skateborading-ul în zona magazinului Oltul şi a Casei de Cultură a Tineretului.  „De obicei stăm pe la magazinul Oltul şi pe la Casa de Cultură a Tineretului unde sunt două rampe pentru sportul extrem, dar ni s-a luat să se tot ia lumea de noi. Aşa ne-am hotărât să mergem la primărie şi să facem o petiţie pentru înfiinţarea unui skate park“, a spus Virgil Constantin, iniţiatorul proiectului. Tinerii sunt mulţumiţi de locul ales împreună cu autorităţile pentru amenajarea skate-park-ului şi aşteaptă cu interes înfiinţarea lui. „La început ni s-a spus să alegem 10 locaţii pentru amenajarea skate-park-ului, dar toate cele alese de noi erau proprietăţi private. Apoi am mers cu reprezentanţii Primăriei Slatina să vedem un loc, în curtea Şcolii Nr. 5 şi e ideal. Acum aşteptăm cu nerăbdare să se facă“, a spus Virgil. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite