UPDATE / Managerul Spitalului Judeţean Slatina şi un director medical, demişi de ministrul Cseke Attila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de 9 ani a murit la un spital din Slatina în urma unei fracturi deschise. Băieţelul a fost externat după trei zile, dar în drum spre casă mama copilului a observat că avea mâna vânătă şi a revenit cu el la spital. Familia  acuză medicii slătineni de moartea băiatului şi cere să se facă dreptate.

UPDATE

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, i-a demis din funcţii, duminică, pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Ileana Roxana Dragomir şi pe directorul medical, Alina Chiriac.

UPDATE

Ora 15.00 Roxana Dragomir, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, recunoaşte că în cazul morţii copilului de nouă ani s-a produs o greşeală din partea cadrelor medicale.

Aceasta spune că încă de vineri conducerea SJU Slatina s-a autosesizat şi a demarat o anchetă internă pentru a afla dacă s-au respectat toate procedurile impuse de lege. În cursul zilei de astăzi este aşteptată o comisie de la Ministerul Sănătăţii pentru a analiza acest caz.

Vineri am sesizat şi Colegiul Medicilor, care va discuta acest caz în şedinţa de marţi. Astăzi urmează să vină o comisie de la Ministerul Sănătăţii pentru a analiza acest caz. Este clar că cineva a greşit. Vinovaţii vor putea fi stabiliţi numai după ce ancheta va fi finalizată”, a declarat Roxana Dragomir.  Managerul Spitalului a mai adăugat că acuzaţiile părinţilor sunt nefondate şi că pentru a le susţine aceştia au nevoie de dovezi.

Ora 12.30 Cristian Marian Grigore, de 9 ani din comuna Şerbăneşti a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina duminica trecută şi a fost diagnosticat cu fractură antebraţ stâng. La 3 zile de la internare, pacientul a fost trimis acasă, dar în aceeaşi zi a revenit la spital în stare gravă.

„Nici nu am apucat să ieşim din Slatina şi am văzut că degetele copilului meu se învineţiseră şi erau reci. Mi-am dat seama că se întâmplă ceva şi ne-am întors la spital“, a spus cu ochii în lacrimi Ionica Biculescu, mama copilului. Medicii slătineni au decis să-i amputeze braţul, după ce au cerut acordul familiei, iar în urma intervenţiei chirurgicale băiatul a intrat în şoc septic. Pentru că starea de sănătate se agravase, a fost solicitat un elicopter SMURD, dar în drum spre Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală copilul de 9 ani a murit.

„Mi-au omorât copilul!“

Familia lui Cristian aduce acuzaţii grave la adresa medicilor care s-au ocupat de băiat. „Nu se poate aşa ceva. În ce ţară trăim? Eu i-am cumpărat perfuzii şi medicamente cât a stat în spital, dar nu am avut bani să le dau şpagă doctorilor. L-au ţinut numai pe algocalmin şi supozitoare. Am vândut perfuziile altcuiva pentru că nu le-au folosit doctorii şi eu nu mai aveam bani. Nu am avut bani să le bag în buzunar şi mi-au omorât copilul!“, strigă îndurerată mama băiatului. 

Conducerea SJU Slatina s-a autosesizat şi a demarat o anchetă în acest caz. „Vineri am aflat că a murit băieţelul care fusese pacientul nostru şi ne-am autosesizat, pentru că familia nu a făcut nicio plângere. Tot vineri am sesizat şi Colegiul Medicilor, care va discuta acest caz în şedinţa de marţi. Medicii au declarat că au preluat cazul şi că i-au făcut radiografie pacientului la externare, în urma căreia s-a constatat că totul era bine“, a declarat Roxana Dragomir, managerul SJU Slatina.

Medicii Mircea Tuşciuc, şeful secţiei de Chirurgie Infantilă şi medicul Paul Iancu, medic la secţia Ortopedie, riscă desfacerea contractelor de muncă dacă Colegiul Medicilor decide că a fost culpă medicală. Familia l-a condus astăzi pe ultimul drum pe Cristian.

Ora 10.00 Medicii au constatat că infecţia de la mâna copilului este foarte gravă şi au cerut acordul părinţilor pentru ca celui mic să-i fie amputat braţul.

După ce i-a fost tăiată mâna copilului au intervenit complicaţii, spun cadrele medicale de la spitalul din Slatina, aşa că s-a solicitat un elicpter pentru ca băiatul să fie transportat la Bucureşti. Copilul n-a mai rezistat, a murit în elicopter.

Părinţii copilului acuză medicii de neglijenţă, iar conducera spitalului şi colegiul medicilor au demarat deja anchete pentru a se lua măsurile care se impun.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat a subliniat că se va face o anchetă "pentru a se elucida cidăţeniile acestui caz", deoarece "nu este normal ca un copil să moară din cauza unei fracturi".

Conducerea spitalului a precizat că dacă medicii vor fi găsiţi vinovaţi se va merge până la desfacerea contractului de muncă, pe lângă celelalte sancţiuni pe care le prevede legea. Poliţia a demarat şi ea o anchetă, a treia declanşată în acest caz. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite