Săptămâna Naţională a Voluntariatului, deschisă la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voluntarii Fundaţiei William Tyrrell s-au jucat, în aer liber, cu elevii slătineni. Copiii au desenat pe asfalt, au fost pictaţi pe faţă, au jucat bowling şi au organizat întreceri cu baloane de săpun în prima zi din Săptămâna Voluntariatului.

Activitatea care a deschis Săptămâna Naţională a Voluntariatului a avut loc astăzi, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Tineretului din Slatina.
„20 de copii romi beneficiari ai Fundaţiei William Tyrrell precum şi alţi elevi ai claselor primare experimentează noi metode de învăţare prin joc, pătrund tainele ocrotirii pământului, păsărilor şi arborilor, sunt informaţi despre Europa, Uniunea  Europeană, Comisia Europeană şi membrii acesteia“, a spus Mariana Gruia, coordonatoarea centrului.
Tot astăzi, cei mici au colorat, având ca temă Ziua Arborilor şi a Păsărilor. În cadrul secţiunii de creaţie, copiii au fost încurajaţi să-şi folosească inspiraţia în realizarea unei măşti reprezentând un animal. După ce au desenat arbori şi păsări, cei mici s-au lăsat pictaţi pe faţă de voluntarii fundaţiei, nu înainte de a-şi alege însă modelul de face paint favorit. Sarea şi piperul primei zile din Săptămâna Naţională a Voluntariatului a fost secţiunea de jocuri outdoor. Copiii şi-au putut exersa abilităţile de lucru în echipă, încredere în sine precum şi cele sportive printr-o serie de jocuri. Cei mici au jucat împreună cu voluntarii tenis de câmp, bowling, au sărit coarda. De asemenea s-au jucat cu paraşuta, au desenat pe asfalt şi au organizat întreceri cu baloane de săpun. Toţi copiii au primit diplome de participare la finalul zilei.


IN
FO BOX
Evenimente care marchează SNV, la Slatina

Voluntarii fundaţiei îşi vor petrece ziua de marţi cu elevii claselor I-IV de la Şcoala Generală Perieţi, organizând activităţi creative şi de animaţie. Miercuri, voluntarii îi vor îmbrăţişa gratuit pe vârstnicii care vor trece pe Bulevardul A.I. Cuza, în intervalul orar 13-15. Joi vor fi recrutaţi voluntari, iar vineri va fi organizat un seminar de informare a drepturilor tinerilor.

CITAT
„Particip pentru prima dată la un asemenea eveniment. Am desenat un copac cu păsări, ce semnifică pace şi bucurie”
Cosmin Marinescu, elev cls. a III-a Şcoala „Eugen Ionescu”

image
Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite