Slatina: Sancţiuni în cazul pacientului mort în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Sancţiuni în cazul pacientului mort în spital
Slatina: Sancţiuni în cazul pacientului mort în spital

Colegiul Medicilor Olt a dat sancţiuni celor 3 medici implicaţi în cazul Mihai Constantinescu, pacientul mort pe holurile Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina în ianuarie.

Medicul Cornel Fulga a primit cea mai drastică sancţiune, acestuia fiindu-i suspendat dreptul de a mai profesa pe  o perioadă de 6 luni. Contactat de Adevărul de Seară Slatina, medicul Fulga a declarat că nu a fost anunţat de nimic.
Colegiul Medicilor Olt a mai dat un avertisment şi un vot de blam. Timp ce 6 luni, toţi cei 3 medici sancţionaţi nu vor mai putea participa la concursuri sau să se înscrie la cursuri. „Iniţial, au fost implicaţi 6 medici, dar ulterior 3 dintre ei au fost scoşi din anchetă. Colegiul Medicilor a dat 3 sancţiuni, suspendarea dreptului de a profesa pe o perioadă de 6 luni, un avertisment şi un vot de blam“, a spus Viorel Rădulescu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Olt. Medicul Cornel Fulga nu se află la prima sancţiune.
Mihai Constantinescu a fost adus cu ambulanţa de la Drăgăneşti-Olt, în luna ianuarie a acestui an, la Spitalul din Slatina. Cu toate că eara într-o stare gravă, medicul de la Unitatea de Primiri Urgenţe, Cornel Fulga a considerat că pacientul nu reprezenta o prioritate. Acesta a fost plimbat timp de 4 ore pe holruile spitalului, după care a murit pe un scaun, în urma unui infarct miocardic acut.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite