Slatina: Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac a fost întâmpinat de pacienţi nemulţumiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac a fost întâmpinat de pacienţi nemulţumiţi
Slatina: Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac a fost întâmpinat de pacienţi nemulţumiţi

Venit la Spitalul Judeţean Slatina pentru a semna un parteneriat cu Pirelii, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac a fost primit de bolnavi cu critici la adresa medicilor slătineni.

Ion Bazac a fost întâmpinat de bolnavi şi de rudele acestora care se plângeau de condiţiile din spital şi de faptul că sunt nevoiţi să dea şpagă. „Domnu’ ministru, ne cer bani, trebuie să dăm şpagă ca să se uite la noi. Fac şi plîngere, fac tot ce vreţi”, a spus un bolnav care l-a întâmpinat încă de la intrare pe ministru. „ Uitaţi cum stăm aici şi nici nu se uită la noi dacă nu le dăm bani, sunt nişte şpăgari. Mită, mită, domnule ministru, ăsta e sistemul de sănătate de la noi”, a ţipat un bolnav dintr-un salon.
Presa a fost ţinută la distanţă de pacienţi de către agenţii de pază care i-au lăsat cu greu pe ziarişti să intre în spital.
Ministrul nu a părut deranjat de plângerile pacienţilor şi a explicat că în timp aceste practici o să dispară. „Nu vom reuşi să schimbăm mentalităţi peste noapte, dar ca să transformăm acest sistem este nevoie de timp. Se fac paşi, avem un proiect legislativ. Se fac investiţii private în spitale. Şi în Italia în urmă cu 10 ani era acelaşi lucru”, a spus Ion Bazac
Ministrul Sănătăţii Ion Bazac a semnat astăzi un parteneriat un Pirelli Slatina prin care va patrona programul de de formare profesională dintre Spitalul Judeţean Slatina şi Spitalul Niguarda din Milano. Medicii slătineni vor merge la schimburi de experienţă în spitalul milanez, Pirelii sponsorizând şi secţia de terapie intensivă a spitalului.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite