Sâmbătă, un nou protest împotriva ACTA la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Participanții la cele două proteste anterioare de la Slatina au purtat măşti de hârtie inspirate din filmul-cult “V for Vendetta”
Participanții la cele două proteste anterioare de la Slatina au purtat măşti de hârtie inspirate din filmul-cult “V for Vendetta”

Slătinenii se pregătesc de un nou protest împotriva ACTA (Acordului Internaţional Anti-Contrafacere) sâmbătă – 10 martie, de la ora 17.00, pe esplanadă. Aceasta va fi a treia manifestare consecutivă desfășurată în municipiu.

Oficial, ACTA este un acord multilateral, care propune o serie de standarde internaţionale pentru aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală. Tratatul nu se referă doar la pirateria online, ci şi la comerţul cu produse contrafăcute.
Cei care se opun aplicării tratatului ACTA susţin că acesta este, de fapt, o ameninţare la adresa drepturilor utilizatorilor de Internet şi că îngrădeşte dreptul la libera exprimare a cetăţenilor. Printre motivele invocate împotriva implementării acordului se află și faptul că proprietarii drepturilor de copyright vor avea posibilitatea să obţină informaţii private despre orice utilizator de Internet fără să mai aibă nevoie de mandat judecătoresc. În plus, tratatul cu pricina prevede monitorizarea tuturor utilizatorilor de Internet, lucru deja declarat ilegal de către Curtea Europeană de Justiție.
Protestul de  la Slatina este preconizat a începe de la orele 17.00 și se va desfășura pe esplanada de lângă Casa Sindicatelor. La acțiunile de protest anterioare, participanții au purtat celebra mască Anonymous. Astfel de manifestaţii vor avea loc de la aceeași oră şi în alte oraşe ale ţării: Bacău, Bucureşti, Braşov, Iaşi, Piteşti, Sibiu, Timişoara ș.a.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite