Slatina: Calamităţile, anunţate prin SMS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt anunţă primăriile din judeţul Olt prin sms, de posibilele calamităţi, dezastre naturale şi codurile meteorologice.

Acest sistem a fost implementat în urmă cu aproximativ 3 ani de  ISU Olt, folosind serviciul Grup mesaje scrise al unei reţele de telefonie mobilă.  Acest serviciu presupune transmiterea de mesaje text pe telefonul mobil de către ISU Olt către toate autorităţile locale. „Acest serviciu a fost implementat după modelul colegilor de la Bihor. Introducerea acestui serviciu a micşorat timpul în care informaţia de avertizare ajunge la autorităţi, astfel îmbunătăţindu-se comunicarea cu acestea” ne-a declarat Cristian Croitoru, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Instituţiile locale sunt încântate de acest serviciu

Edilii comunelor din Olt sunt foarte încântaţi de rapiditatea cu care infomaţia ajunge la ei şi spun că ar trebui să fie cât mai multe sisteme informatizate. Acest lucru ar reduce birocraţia şi ar spori eficienţa cu care se lucrează. „Este mult mai eficient prin mesaje text decât prin fax. Telefonul mobil îl ţii în permanenţă la tine şi astfel poţi afla de avertizare indiferent unde te afli. Se câştigă timp preţios în care se poate acţiona. Este cea mai bună metodă de a combate posibilele riscuri în cazul unor calamităţi” a spus Ion Ciocan, primarul comunei Osica de Sus.
La citirea avertismentului primarii sunt obligaţi să asigure permanenţa în primării, iar voluntarii din cadrul primăriilor trebuie să fie pregătiţi să acţioneze în cazul unei calamităţi.


Aflaţi de ce alte dotări mai beneficiază acest sistem de avertizare în Adevărul de Seară Slatina

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite