Slatina: S-a spânzurat pentru că a fost prins lucrând la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băiatul de 21 de ani trebuia să restituie şomajul pe aproximativ şape luni şi fusese chemat la Parchet pentru declaraţii Tânărul a plecat de acasă în urmă cu mai bine de o lună şi jumătate. Părinţii îl căutau disperaţi, iar poliţiştii îl dăduseră în urmărire generală

Costel Buşă, de 21 de ani, a fost găsit spânzurat sâmbătă seară, la marginea unei păduri din satul Teslui, comuna Teslui, chiar în apropierea casei sale. Tânărul a dispărut pe 1 august, când le-a spus părinţilor că merge la pescuit şi nu s-a mai întors acasă. “Timp de trei zile l-am tot sunat, dar nu răspundea. Apoi telefonul nu i-a mai sunat, probabil că s-a descărcat bateria. Am anunţat poliţia şi am început să-l căutăm, dar nici urmă de el. Mi-a spus înainte de plece de acasă că vrea să se ducă într-o lume mai bună, dar nu l-am luat în seamă. El mai făcea glume şi nu am crezut că vorbeşte serios”, povesteşte Viorel Buşă, mama tânărului. Trupul neînsufleţit al băiatului a fost descoperit de trei copii care treceau prin zonă. “Era spânzurat de un pom. Cadavrul era putrezit şi mâncat de păsări. Nu l-am recunoscut, dar ne-am dat seama că poate fi Costel pentru că ştiam că este dispărut”, povesteşte îngrozit, Dănuţ Dicu, unul dintre copiii care au găsit cadavrul.

“Era chemat la Parchet” 

Familia tânărului spune că acesta şi-a pus capăt zilelor pentru că era anchetat după ce fusese prins muncind la negru. “Am aflat de la colegi că motivul pentru care fratele meu s-a omorât este amenda pe care o luase pentru munca la negru. El lucra la Slatina la Decora. Primea şomaj şi lua şi bani la negru. După dispariţia lui am aflat că primise o amendă de 1.000 de lei şi trebuia să dea înapoi şi indemnizaţia de şomaj, aproximativ 3.500 de lei. Era chemat la Parchet şi el şi patronul”, a spus Maria Buşă, sora tânărului mort. “Nu era o problemă amenda, pentru că găseam noi de unde să o plătim, dar el nu  a spus nimic. Nu înţeleg de ce a făcut aşa ceva. Era un băiat cuminte şi plin de viaţă şi nu ne-a dat de bănuit nicio secundă că ar fi în stare să se omoare”, a mai spus Viorel Busă, tatăl băiatului. Reprezentanţii AJOFM Olt spun că băiatul nu mai figura ca şomer indemnizat din iulie. « A primit şomaj până în 19.07.2010, dar după aceea nu s-a angajat şi nu i s-a mai dat. Nu trebuia să ne dea niciun ban înapoi », a spus Cristinel Cârloganu, directorul AJOFM Olt. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite