SLATINA:Mircea Robu, organizează spectacole de calitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SLATINA:Mircea Robu, organizează spectacole de calitate
SLATINA:Mircea Robu, organizează spectacole de calitate

Iubeşte divertismentul, spectacolul şi îi place să vadă oamenii fericiţi. Mircea Robu lucrează de o viaţă în divertismentul din România, iar acum le-a adus românilor dinozaurii lui Steven Spielberg, în mărime naturală, tocmai din Germania.

Şi-a început cariera în show-biz la 18 ani când a vrut să facă un ban de buzunar şi a început să prezinte spectacolele prin localurile de pe litoral.
„De la 18 ani am muncit, prezentam spectacole ptin baruri de noapte şi cabarete la care veneau nume grele cum ar fi Ileana Sărărroiu sau Aurelian Andreescu”, a povestit Mircea Robu.

De la circ la dinozauri

Apoi s-a îndrăgostit de circ, a fost pe rând prezentatorm clovn şi patron de circ. „Am lucrat şi la circ, am prezentat spectacole, am făcut comedie, avem un număr în care jucam Stan şi Bran, alături de partenerul meu.
După 1989 am avut circul meu, Miro, a mres foarte bine o periodaă, dar era foarte greu să te descurci, banii erau puţini, situaţia economică cum o ştiţi. L-am vândut unui partener din Rusia”, a povestit Mircea Robu.
De doi ani de zile a descoperit o alt fel de divertisment, expoziţia cu dinozauri, al cărei manger este. „A trebuit să învăţ totul despre ei şi a fost foarte greu pentru că la noi în ţară nu se găsesc foarte multe informaţii despre acest domeniu. Am luat DVD-uri şi cărţi din străinătate şi am studiat.
De curând a apărut şi la noi o enciclopedie, cât de cât completă despre dinozauri. Şi mie îmi plac mult de tot pentru că am descoperit o lume extrem de interesantă. Sunt însă uimit de câte lucruri ştiu copiii despre dinozauri. Uneori îmi pun întrebări care mă blochează, la care tot cei vin repede cu un răspuns”, a spus Mircea.

Visează la spectacole cu „casa închisă”

Nu a renunţat la spectaolele româneşti şi ştie mereu că trebuie să le dea oamenilor ce le place chiar dacă mulţi nu vin din plăcere, ci pentru că este gratis. „Eu mă ocup şi de organizarea de spectacole în aer liber şi am cutreierat toată ţara. Românilor le place să se distreze, dar numai dacă este gratis, la zilele oraşului, la alte festivaluri unde berea curge şi micii se perpelesc pe grătar”, a precizat Mircea Robu.
„Ca un spectacol să aibă succes îţi trebuie neapărat un cap de afiş, o vedetă scumpă cum sunt Loredana, Direcţia 5, Holograf, Simplu, Smiley, Andreea Bănică sau Cristina Rus.  Ei sunt artişti care fac spectacol, care nu fac play-back, care au trupe de balet, numere de dans”, a povestit managerul.
Ar vrea ca spectacolele  din România să fie  din nou ce au fost odată, ca oamenii să vină şi să cumpere bilet ca să vadă o anume vedetă. „Visez să fac spectacole în Sala Polivalentă, cu casa închisă, aşa cum era oadtă, până să apară Dan Diaconescu”, a spus Mircea Robu.


NĂSCUT
11 ianuarie, 1949, Piatra Neamţ

STUDII

Facultatea de Construcţii Drumuri şi Poduri, Bucureşti

EXPERIENŢĂ
32 de ani la Circul de Stat Bucureşti
Manager firmă de agrement MiroCircus & Variete

FAMILIE
Căsătorit

Ce-i place
Iubesc tot ce e frumos. Îmi plac oamenii de calitate, oneşti şi de cuvânt.

Ce nu-i place
Nu înţeleg cum în România s-au făcut în 20 de ani atât de puţine lucruri. Nu avem nimic bun.


Ce spectacole se mai fac în România?
Pe litoral s-au început spectacolele gen revistă. Încă se mai fac specacolele ghiveci în care sunt invitaţi cântăreţi der toate genurile muzicale şi câţiva comici.

De ce aţi venit cu expoziţia de dinozauri la Slatina?
În primul rând pentru că este între Bucureşti şi Craiova şi în al doilea rând pentru am făcut aici foarte multe turnee de-a lungul anilor, iar slătinenii iubesc spectacolul.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite