Slatina: Reţeaua de apă şi canalizare a oraşului, reabilitată cu 10 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În maxim 3 ani de zile slătinenii vor bea de la robinet apă cristalină care va veni prin ţevi noi. Compania de Apă va începe modernizare reţelelor de apă şi canal.

După luni de procese şi contestaţii care au ajuns până la Curtea Constituţională, Compania de Apă Olt va demara în două săptămâni lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canal din Slatina.
Lucrările au fost întârziate cu 7 luni, după ce o firmă care nu a câştigat licitaţia a făcut constetaţii peste contestaţii şi a ajuns chiar şi la Curtea Constituţională. “ Este vorba de firma Biff International, cu sediul în Piteşti care a mai avut lucrări prin Slatina prin anii ’90. Au contestat licitaţia şi după luni de zile de procese şi chiar şi întrunuri ale Curţii Constituţionale, am avut câştig de cauză şi putem demara lucrările », a explicat Gheorghe Buică, directorul Companiei de Apă Olt.
Prin proiectul cu finanţare europenă de 10 milioane de euro vor fi reabilitate reţelele de apă de pe 11 străzi din Slatina, iar pe alte 14 străzi se vor moderniza şi reţelele de înaltă tensiune. În alte 10 zone se vor extinde reţelele de apă, iar pe 12 străzi vor fi reabilitate reţelele de canalizare. Alte 8 străzi vor avea prin acest proiect, canalizare.

Străzile oraşului vor deveni şantiere


Aproape toate străzile oraşului vor fi sparte, iar lucrările se vor întinde pe o perioadă de câţiva ani. «O să fie un mare deranj pentru că vom sparge fiecare stradă. Cum nu avem o hartă a reţelelor subterane, lucrările  vor merge încet pentru că atunci când muncitorii vor găsi se vor opri şi vor găsi o soluţie ca să nu producă pagube. Vom avea discuţii cu constructorii ca să nu paralizăm traficul şi trebuie să ne încadrăm în termene », a spus primarul Darius Vâlcov.
Slătinenii vor scăpa astfel de apa ruginită şi urât mirositoare care vine prin ţevile vechi de 100 de ani. « Aceste conducte ar fi trebuit schimbate de ani buni. Uneori apa are culoarea ceaiului, iar la gust este uleioasă. Sper să termine în 3 ani », a spus Mihaela Lugojeanu, de 45 de ani, asistent medical.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite