Referendumul Oltului merge la Curtea de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Leonid Moisiu nu consideră satisfăcătoare motivarea magistraţilor conform căreia dreptul CJ de a consulta populaţia nu poate fi îngrădit şi suspectează graba cu care aceasta a fost adusă la cunoştinţa instituţiei.

Prefectura Olt va ataca decizia Tribunalului Olt din data de 26 iulie, conform căreia hotărârea Consiliului Judeţean Olt privind organizarea unui referendum este legală. Magistraţii au respins ca neîntemeiată solicitarea de anulare a hotărârii, motivaţia Prefecturii fiind că această chemare a cetăţenilor la urne s-a făcut fără existenţa unui proiect de lege din care să rezulte pericolul desfiinţării judeţului.
Prefectul Leonid Moisiu nu consideră satisfăcătoare motivarea magistraţilor conform căreia dreptul CJ de a consulta populaţia nu poate fi îngrădit şi suspectează graba cu care aceasta a fost adusă la cunoştinţa instituţiei. „Din respect pentru lege, o să mai cerem şi părerea altor judecători. Am crezut că o să vină cu ceva deosebit, iar dacă motivarea ar fi fost una care să e mulţumească, am fi acceptat decizia instanţei. Astfel, ne menţinem punctul de vedere iniţial. În plus, este suspectă graba cu care ne-a fost furnizată motivarea. Anul acesta, motivările instanţei, cu două excepţii, ne-au ajuns după 30 de zile, însă în acest caz, aşa cum anticipasem, s-au grăbit foarte tare. Au redactat-o şi trimis-o după trei zile. Sunt dezamăgit că nu mi-au adus-o personal, ci prin poştă, astfel ar fi ajuns mai repede. Nu pot să spun că ar fi la mijloc anumite influenţe, însă nu prea cred în coincidenţe- şi la procesul cu managerul Spitalului Caracal a fost aceeaşi grabă”, ne-a declarat prefectul.
Recursul este în faza de elaborare şi va fi depus săptămâna viitoare la Curtea de Apel Craiova.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite