Slatina: Osicenii s-au adunat sub Stejarul Recunoştinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Osicenii s-au adunat sub Stejarul Recunoştinţei
Slatina: Osicenii s-au adunat sub Stejarul Recunoştinţei

Osicenii din toate colţurile lumii s-au întors pentru câteva ceasuri la origini şi şi-au amintit de vremea copilăriei şi tinereţii şi de vechii prieteni.

Sute de bătrâni şi tineri, din ţară sau de peste hotare s-au reîntâlnit cu toţii la prima ediţie a sărbătorii „Fii Satului” care a avut loc în comuna Osica de Sus.
 A fost o zi plină de emoţie şi amintiri depănate sub simbolul acestui eveniment, „Stejarul Recunoştinţei”. Manifestarea a început cu dezvelirea unei plăci comemorative care a fost pusă sub copac pentru ca şi generaţiile viitoare să-şi amintească de acest moment plin de însemnătate pentru fii satului veniţi să participe la acest moment unic. „Stejarul Recunoştinţei ne aminteşte tuturor  că suntem fii ai satului şi trebuie să preţuim acest simbol ce ne uneşte pe toţi. Copacul a fost plantat la 1 aprilie 1927 de către locuitorii satului Vlăduleni şi ne aminteşte că datorăm un deosebit respect acestor locuri din care ne tragem rădăcinile”, ne-a spus Ion Ciocan, primarul comunei Osica de Sus.

Amintiri din copilărie

Veniţi din toate colţurile ţării osicenii şi-au adus aminte cum era în vremurile când erau copii şi alergau împreună pe uliţe şi jucau fotbal pe malul Olteţului printre cârdurile de gâşte şi raţe. Oamenii nu au uitat nici de serile de vară, când se strângeau cu toţii la poartă şi fierbeau porumb sau cartofi în tuci, pe care îi mâncau apoi cu poftă. „Îmi aduc aminte ce frumos era când eram copii şi hoinăream de dimineaţa până seara prin sat cu gaşca. De multe ori ne prindea dimineaţa la poartă, după ce fierbeam porimbi sau cartofi”, a spus Răzvan Oprescu, de 29 de ani, din Piteşti. Fii satului au fost decoraţi de primarul comunei cu insigne şi diplome de onoare, unii dintre ei fiind vizibil emoţionaţi la primirea distincţiilor. „Sunt copleşit de această onoare care mi se acordă astăzi. Alături de toţi fii satului sunt mândru că sunt osicean”, a exclamat cu voce tare Puiu Raicea, profesor din Balş.

Aflaţi din Adevărul de Seară de astăzi cu ce au plecat osicenii acasă!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite