Recensământul la Olt: primele concluzii apar în iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii Direcţiei de Statistică Olt se aşteaptă ca să prelucreze până la finele lunii mai toate datele cuprinse în chestionarele recensământului din octombrie anul trecut. Numărul mare de posturi vacante blocate îngreunează urgentarea procesului.

Informaţiile cuprinse în cele opt tipuri de chestionare completate de către recenzori în timpul recensământului din perioada 20-31 octombrie 2011 vor fi prelucrate în totalitate până la finele lunii mai a.c. Costel Mezdrea, directorul Direcţiei de Statistică Olt, a declarat că, la nivelul judeţului, au fost strânse 801.000 chestionare aferente tuturor celor opt tipuri de chestionare ale recenzării: G - Gospodărie, LC – Locuinţă, clădire, M – Persoane plecate în străinătate, P – Persoane, PPI – Persoane plecate pentru o perioadă îndelungată, PR – Personalul de recensământ, SC – Spaţiul colectiv de locuit şi TP – Persoane temporar prezente.
Direcţia de Statistică are blocate, la acest moment, un număr de opt posturi. Dacă măcar o parte dintre el ear fi fost ocupate, prelucrarea datelor s-ar fi terminat mai rapid de luna mai. Astfel, se aşteaptă ca primele concluzii ale recensământului din judeţ să poată fi date publicităţii la începutul lunii iunie.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite