Recensământul îi scuteşte de cursuri pe elevii olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii din clasele primare ale căror învăţătoare vor fi la recensământ vor avea liber de la şcoală
Elevii din clasele primare ale căror învăţătoare vor fi la recensământ vor avea liber de la şcoală

Recensământul va prelungi vacanţa preşcolarilor şi a şcolarilor olteni din clasele primare cu trei zile.

Cadrele didactice din învăţământul preşcolar şi primar implicate în procesul de recensământ vor avea liber de la serviciu. Ministerul Educaţiei a trimis recent o adresă Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, prin care solicită susţinerea realizării recensământului populaţiei şi locuinţelor. Astfel, ministerul cere ca profesorii implicaţi în acţiunile de recenzare să fie „învoiţi“ de la serviciu trei zile. „Grupele din învăţământul preşcolar şi clasele din învăţământul primar, ale căror cadre didactice vor participa la Recensământul populaţiei şi al locuinţelor în anul 2011, în calitate de personal de recensământ, nu vor face cursuri în zilele de 20, 21, respectiv 31 octombrie 2011“, se specifică în adresa ministerului. Vacanţa preşcolarilor şi a elevilor din clasele primare programată pentru perioada 22-30 octombrie, va începe mai devreme, respectiv pe 20 octombrie şi se va încheia mai târziu, şi anume pe 31 octombrie, la clasele unde sunt profesori recenzori. „Prin această adresă ni se sugerează să acceptăm această variantă, iar noi nu avem de ce să nu fim de acord. Nimeni nu va avea de suferit, profesorii vor fi ajutaţi, iar elevii vor recupera materia pierdută în aceste trei zile, până la sfârşitul anului şcolar, după cum se menţionează şi în adresa respectivă. Preşcolarii şi şcolarii nu vor fi chemaţi sâmbăta sau duminica la şcoală pentru recuperarea materiei“, a spus Gianina Pîrvu, inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ Olt.

2.579 recenzori, în Olt

Dacă pentru şcolarii din învăţământul primar care vor avea vacanţă prelungită vestea va fi primită cu bucurie, părinţii preşcolarilor nu vor avea acelaşi sentiment. Cei care nu îşi vor putea duce micuţii la cămin sau grădiniţă în zilele de 20, 21 şi 31 octombrie vor fi nevoiţi să găsească un alt loc unde să-şi lase copiii atâta timp cât sunt la serviciu.
Numărul cadrelor didactice oltene implicate în procesul de recensământ nu este cunoscut deocamdată. Deşi campania de recrutare a recenzorilor s-a încheiat, Prefectura Olt centralizează acum dosarele venite din teritoriu. În judeţul Olt se estimează ca fiind necesari 2.579 de recenzori. Aceştia vor fi renuneraţi cu 50 lei pe zi.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite