Reabilitarea blocurilor continuă la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiului i-au fost repartizate de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului credite bugetare de 3,22 milioane lei, iar primăria a suplimentat bugetul local cu 19.000 de lei pentru reabilitarea termică a blocurilor.

Anveloparea blocurilor a intrat anul trecut în cea de-a treia etapă, la Slatina, alte opt blocuri din oraş fiind cuprinse în programul guvernamental. Este vorba despre circa 400 de apartamente din blocuri turn din zona ACR şi Zahana ( Aleea Viorelelor - GA 15, GA5C; strada Libertăţii - GA8, GA8B, GA8D; Tipografului - GA24; Libertăţii GA 15C, scara B; Crişan GA11B). Anul trecut nu au fost îndeplinte toate procedurile pentru demararea lucrărilor, însă reabilitarea lor continuă anul acesta. În martie, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a alocat municipiului prin “Programul naţional multianual privind creşterea performanţei enrgetice la blocurile de locuinţe” credite bugetare în valoare de 3.222.639,70 lei. Consilierii locali au aprobat în şedinţa dinaintea Paştelui suplimentarea bugetului local cu 19.000 de lei, pentru reabilitarea termică din acest an.
Până în prezent, la Slatina au fost anvelopate 44 de blocuri de apartamente, trei în 2007, prin vechea formulă (33% guvernul, 33% locatarii şi 34% primăria), iar în 2009-2010, alte 41 prin schema de finanţare care obligă guvernul să suporte 50% din cheltuieli, 30% primăria şi 20% asociaţiile de locatari. Primăria Slatina a primit nu mai puţin de 485 de solicitări de includere a blocurilor în programul de reabilitare.

Concurs pentru slătineni: pun termopan, brazi sau trandafiri, primăria le izolează faţada blocurilor

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite