Slatina: Reabilitarea termică un lux pentru olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce în Slatina reabilitarea termică va începe peste o lună, în Caracal şi Drăgăneşti-Olt, oltenii sunt prea săraci ca să faca lucrări de modernizare de 700-800 de euro.

Primăria Slatina a luat de mult startul, mai ales că în oraş sunt câteva blocuri reabilitate de firmele care au făcut mansarde.
În luna august vor demara lucrările la 40 de blocuri. „Joi vom avea o şedinţă unde vom stabili graficele de execuţie şi vom pune la punct ultimele detalii pentru ca în august să începem reabilitarea. Din cele 40 de blocuri, unul de pe Strada Victoriei şi Bl 1 de pe Strada Păcii sunt cu 4 etaje, restul fiind blocuri turn”, a explicat Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.
Ministerul Lucrărilor şi Dezvoltării a alocat pentru reabilitarea blocurilor din Slatina 38 400 000  de lei, adică 50% din valoarea investiţiei, iar primăria va da 19 200 000 lei, adică 30% din costuri. Restul vor fi suportate de locatari. „După calculele noastre, fiecare familie ar trebui să dea în jur 700-800 de euro. Asociaţiile trebuie să înceapă să strângă eşalonat aceşti bani de la locatari. Noi am încheiat deja convenţii civile cu asociaţiile, dar avem şi aczuti izolate, un bloc de pe strada Victoriei de  unde nu am primit nici un răspuns”, a explicat Prina.

La Carcal, nici o cerere de reabilitare

Dacă la Slatina şi Balş unde vor fi reabilitate 24 de blocuri, lucrările sunt pe punctul de a începe, la Corabia au fost prinse iniţial în programul de reabilitare 35 de blocuri, dar din cauza lipsei de fonduri au rămas doar 13 din Astfel au fost alocate 1. 897.950 lei  pentru finantarea acestui program ,
La Caracal însă oamenii nu vor reabilitare şi nici o cerere nu s-a înregistrat la primărie. „ Nu am primit cereri din partea populaţiei şi cred că nu vom începe programul de reabilitare”, a spus Liliana Ilie, funcţionar în cadrul Primăriei Caracal.

Aflaţi din Adevărul de Seară părerea slătinenilor despre campania de reabilitare termică

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite