Raţă: „Într-un an de zile, toată Slatina va avea apă şi canalizare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent, circa 90% dintre slătineni sunt racordaţi la reţeaua de apă, iar  85% la cea de canalizare. Reprezentanţii CAO spun că în maximum un an de zile utilităţile vor ajunge în toate cartierele municipiului, inclusiv cele izolate.

Slatina se află în plin proces de reabilitare şi extindere a  reţelelor de apă şi canalizare, printr-un proiect cu fonduri europene al Companiei de Apă Olt. Investiţia are o valoare de circa 42 de milioane de euro, lucrările fiind demarate în noiembrie 2010 de către Tehnologica Radion Bucureşti. S-a început cu două puncte de pe Bulevardul AI Cuza, Cireaşov, Ecaterina Teodoroiu şi Aleea Rozelor. „Lucrarea de pe Aleea Rozelor, care cuprinde în paralel canalizare şi alimentare cu apă prin staţie de hidrofor, este finalizată recent. Într-o săptămână de zile se va trece la reţeaua nouă. Muncitorii au început să lucreze mai intens pentru a finalizare şi celelalte lucrări întâziate de anumite probleme întâmpinate”, spune Florea Raţă, director sediu secundar Slatina al CAO. Au fost demarate, de asemenea, lucrări pe strada Boiangiului - reţea de apă şi canal, strada Basarabilor până la Mănăstirea Clocociov - reabilitare reţea alimentare cu apă, strada Oltului - reabilitare reţea de canalizare şi străzile Garoafelor şi Pandurului- apă.
„În ceea ce priveşte staţia de epurare, s-a trecut deja la finisaje. Sper că la sfârşitul anului 2012 vom tăia panglica inaugurală a acestei investiţii, printre cele mai moderne din ţară”, mai spune Raţă.
Proiectul prevede reabilitarea reţelelor de apă pe 11 străzi şi extinderea pe zece zone, precum şi reabilitarea reţelelor de canalizare pe 12 străzi şi extindere pe alte opt străzi. La nivelul judeţului, proiectul cuprinde cinci oraşe- Slatina, Potcoava, Ccornceşti, Drăgăneşti şi Piatra-Olt- şi are o valoare de aproape 72 milioane euro.


„Să ai apă şi canal nu mai e un lux, este o necesitate”
În paralel cu lucrarea finanţată din fonduri europene, compania derulează altele cu fonduri proprii sau de la bugetul local. „Pentru zonele încă neacoperite există studii de fezabilitate, astfel încât să cuprindem toată Slatina, inclusiv Cireaşov, Sărăceşti, Satu Nou. Se lucrează, de asemenea, cu fonduri proprii pe Varianta Oituz. Dacă se identifică surse de finanţare pentru toate studiile de fezabilitate, în maximum un an de zile vom avea apă şi canalizare în toată Slatina. Să ai apă şi canal în vremurile noastre nu mai e un lux, este o necesitate!”, spune directorul.
Potrivit acestuia, în prezent Slatina este racordată la reţeaua de apă în proporţie de 90%, iar la cea de canalizare de 85%.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite