VIDEO Ramiro şi-a călcat pe inimă: “Îmi cer public iertare familiei victimei pentru fapta mea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul DJ devenit pentru o vreme preşedinte al organizației de tineret la PNL Slatina, Ramiro Valentin Vasile, a cerut, astăzi, iertare familiei jandarmului ucis într-un accident pe care acesta l-a produs în noaptea de 18/19 octombrie 2010. Ramiro a profitat astfel de ultima şansă pe care a avut-o cu prilejul termenului final al procesului în care este cercetat în stare de libertate pentru ucidere din culpă.

Ramiro Vasile a conştientizat, sfătuit fiind probabil de avocatul său, că ar fi bine să îşi revizuiască poziţia de indiferenţă afişată până acum faţă de familia lui Cristinel Voicu, jandarmul de 22 de ani ucis în noaptea de 18/19 octombrie 2010 în urma unui accident provocat de fostul politician. Astăzi, la ultimul termen al procesului unde este acuzat de ucidere din culpă, acesta a cerut scuze familiei jandarmului care i-a devenit victimă.
“Cuvintele sunt de prisos pentru a descrie ceea ce simt. Indiferent de circumstanţe, o viaţă a fost curmată prin fapta mea şi acest lucru mă va urmări toată viaţa. Aş vrea ca, în mod public, să îmi cer iertare faţă de familia victimei şi sper ca lumea să înţeleagă că a fost un accident nefericit pe care îl regret. Îmi pare extrem de rău pentru tot ceea ce s-a întâmplat”, a spus Ramiro în ultimul său cuvânt în faţa instanţei.

Presa, scuză pentru reducerea pedepsei


Avocatul familiei victimei, Brânduşa Matei, a solicitat instanţei, la termenul final de azi, ca inculpatul să fie condamnat la pedeapsa maximă prevăzută de lege pentru fapta sa (până la 15 ani, n.a.) având în vedere că accidentul a avut loc pe fondul consumului de alcool. “Accidentul a avut loc din cauza vitezei excesive a autoturismului condus de inculpat pe segmentul de drum în cauză şi, de asemenea, pe fondul consumului de alcool, inculpatul fiind găsit cu o îmbibaţie alcoolică de 1,15 mg./l., ca să nu mai amintesc că avea permisul de conducere expirat încă din anul 2001. Vinovăţia inculpatului e de netăgăduit. Singurul motto al clienţilor mei a fost şi este: <<Să se facă dreptate!>>. Au rămas în urma faptei inculpatului nişte părinţi nenorociţi şi o soră. El (inculpatul, n.a.) nu a avut până acum nici măcar demnitatea morală pentru a-şi cere scuze şi să fii spus: <<Sunt tânăr, am greşit, iertaţi-mă!>>. Cerem instanţei condamnarea inculpatului la o pedeaspă cu executare pentru că numai astfel considerăm că el va conştientiza ce a făcut”, a declarat avocata acuzării, Brânduşa Matei, înaintea declaraţiei inculpatului de la finalul procesului.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

La rândul său, avocatul apărării, Nina Pascu, a cerut clemenţă instanţei pentru clientul său şi a cerut aplicarea unei pedepse cu suspendare. “Clientul meu a trebuit să facă faţă nu doar cercetării penale, dar şi unui atac mediatic extrem de puternic. Deci, el nu a avut parte de un tratament ca toţi ceilalţi aflaţi în situaţia lui. În operaţiunea de individualizare judiciară vă rugăm, onorată instanţă, să ţineţi cont şi de lipsa antecedentelor penale pentru clientul meu şi să coborâţi sub nivelul minim pedeapsa care consideraţi că se impune. De asemenea, solicităm suspendarea executării pedepsei sub control judiciar”, a afirmat avocatul apărării.

“Cristi este tot în mormânt”

Mama jandarmului ucis de inculpat, Stela Voicu, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că scuzele lui Ramiro sunt tardive: “Scuzele lui nu ne încălzesc cu nimic, Cristi este tot în mormânt. A avut destul timp pentru scuze, acum este prea târziu. Sperăm că se va face dreptate pentru că un Dumnezeu trebuie să existe pentru toţi şi pentru tot ce facem”.
Părinții lui Cristinel Voicu îi cer lui Ramiro Vasile contravaloarea a cca. un milion de euro drept daune morale şi civile. Preşedintele completului de judecată, Paulică Dumitrescu, va anunţa verdictul pe data de 11 iunie.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite