Ramiro a fentat alcoolemia, dar tot riscă puşcăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Judecătoriei Slatina au decis trimiterea în judecată a lui Ramiro Vasile, pentru uciderea din culpă a unui jandarm. Deşi şi-a recalculat alcoolemia, fostul preşedinte al tineretului liberal din Olt riscă până la 7 ani de închisoare.  

Ramiro Vasile (34 de ani), politicianul slătinean care a accidentat mortal în octombrie 2010 un jandarm din Balş, riscă să petreacă până la 7 ani de zile în spatele gratiilor. Procurorii Judecătoriei Slatina au dispus, prin rechizitoriu, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a fostului preşedinte TNL Olt, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Recalcularea, bat-o vina

Ramiro a încercat să fenteze încadrarea faptei comise, prin recalcularea alcoolemiei, de la 1,14 grame la mie cât au indicat probele de sânge prelevate după producerea accidentului, la 0,80 grame la mie. A reuşit să scape de încadrarea faptei ca infracţiune, alcoolemia fiind exact la limita legală, şi să obţină încadrarea la contravenţie. Dosarul de cerectare s-a aflat sub observaţia DNA – Serviciul Teritorial Craiova.
Recalcularea alcoolemiei nu l-a scăpat însă pe autorul accidentului de dosar penal, iar sancţiunea nu va fi una mai blândă. Probatoriul face referire atât la faptul că liberalul se afla sub influenţa alcoolului, cât şi la depăşirea vitezei legale cu 20 de km, ceea ce ridică pedeapsa luată în calcul de procurori de la maximum 5 ani (încadrare simplă), la 7 ani (concurs de infracţiuni- nu a respectat normele legale de circulaţie- viteză, alcool).
“Raportul de expertiză tehnică auto întocmit în cauză a concluzionat că accidentul rutier s-a produs în contextul în care inculpatul  nu a adaptat viteza la condiţiile de drum (carosabil umed), depăşind cu 20 de km viteza maximă admisă în zona în care s-a produs accidentul.”, se arată în probatoriul dat publicităţii vineri de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Victima, Cristinel Voicu, de 22 de ani, se angajase doar de trei luni şi era cel mai tânăr jandarm din Olt. Accidentul s-a produs în noaptea de 18 spre 19 octombrie 2010, în jurul orei 00.30, pe DN 65 E 574, în apropiere de Pădurea Sarului. Tânărul a decedat la o săptămână după accident, la Spitalul Floreasca. Cu răni uşoare s-au ales şi mama jandarmului, dar şi Ramiro şi însoţitoarea sa.
„Cum să bei în halul ăla şi să te urci la volan? N-a pus pic de frână, nici nu a văzut maşina băiatului meu, că dacă ar fi frânat, cât de puţin, impactul nu era atât de puternic şi poate copilul meu ar fi scăpat cu viaţă. L-am văzut la spital, arăta ca un om drogat. S-a dus la baie şi mergea împleticindu-se de băut ce era. Să plătească pentru ce a făcut fiindcă nu îl vom lăsa să scape. Ne-a distrus familia. Să-i dea închisoare pe viaţă!”, a declarat tatăl jandarmului, Florea Voicu.
Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Slatina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite