Slatina: Puţini la număr şi cu un volum tot mai mare de muncă, procurorii olteni sunt „îngropaţi” în mii de dosare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu un volum de muncă ce creşte de la an la an, Parchetele din Olt sunt nevoite să lucreze cu personal redus. Cinci posturi pentru funcţia de procuror sunt libere în acest moment în judeţul Olt.

În 2010, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a funcţionat cu patru procurori mai puţin decât era prevăzut. „Deşi ştatul de funcţii prevede pentru Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi celelalte patru parchete din subordine, 39 de posturi , aceste unităţi şi-au desfăşurat activitatea  cu un efectiv de 34 de procurori”, a  spus prim procurorul Otilia Chiriţă, din cadrul Parchetului Olt. Conform datelor furnizate de Parchetul Olt, volumul de activitate a crescut anul trecut, faţă de 2009,  cu opt la sută, de la 20 818 în 2009, la 22 404 cauze de soluţionat în 2010.  Din acestea, au fost soluţionate cu cinci la sută mai multe cauze decât în 2009.
„La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi parchetelor din subordine, încărcătura pe procuror raportată la numărul de lucrări de soluţionat este de 1103, iar raportat la numărul de lucrări soluţionate este de 468”, a mai spus Otilia Chiriţă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite