Proxeneţi din Balş, “săltaţi” de mascaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova şi Olt au efectuat, miercuri – 18 aprilie, un număr de 26 de percheziţii domiciliare. La finalul acţiunii, 31 de persoane au dat cu subsemnatul la sediul DIICOT Craiova.

Din numărul total de percheziţii de 26, cele mai multe – respectiv 19 - au avut loc în oraşul Balş, trei în judeţul Gorj, două în municipiul Tg. Jiu, şi câte una în comuna Iancu Jianu şi în oraşul Filiaşi. Acţiunea oficialilor a urmărit destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier format pe raza judeţelor Olt şi Gorj, grup specializat în trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani. Din informaţiile strânse la dosar, se pare că aproximativ 50 de persoane făceau parte din grupare.
“Membrii reţelei au racolat peste 150 de victime, persoane de sex feminin, majore şi minore, cu vârste cuprinse între 16 şi 18  ani, provenind din judeţele Olt, Dolj, Vâlcea, Argeş, Teleorman şi Gorj. Victimele erau transportate în Italia şi obligate la practicarea prostituţiei în oraşul Milano şi în zonele adiacente. Sumele de bani astfel obţinute au fost predate învinuiţilor. Membrii grupării au obţinut din activitatea infracţională suma de peste 2.000.000 de euro”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT Bucureşti.
La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova au fost conduse pentru audieri, la finaul acţiunii, un număr de 31 de persoane. Procurorii instituţiei menţionate efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani, cei în cauză riscând să ajungă la închisoare pentru o perioadă de până la 20 de ani.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite