Protest spontan la Spitalul Judeţean Slatina. Vezi aici ce nemulţumiri au medicii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii şi-au spus ofurile
Medicii şi-au spus ofurile

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina au ieşit miercuri la orele prânzului în holul unităţii sanitare pentru a-şi exprima nemulţumirile în faţa conducerii. Directorul medical al spitalului le-a ascultat doleanţele.

Cadrele medicale sunt nemulţumite, printre altele, de decizia administratorilor unităţii sanitare care îi obligă să nu îşi mai parcheze maşinile în curtea spitalului, ci în parcarea supraetajată amenajată de primărie lângă spital. Numai şefii de secţii vor fi lăsaţi să-şi parcheze autoturismele în curtea unităţii. De asemenea, medicii au cerut ca problemele de la Secţia Cardiologie, unde doi doctori şi-au dat demisia, să fie rezolvate. Surse din cadrul unităţii spitaliceşti susţin că şi cardiologii George Boeru şi Ovidiu Totora ar fi fost la un pas de a-şi depune demisiile astăzi însă s-ar fi răzgândit după o discuţie cu managerul. În timp ce conducerea spitalului susţine că problemele de la Cardiologie vor fi rezolvate, doctorii s-au solidarizat şi au declarat că nu pot lucra fără cardiologi. „A fost o convocare a sindicatului pentru că au existat unele nemulţumiri în rândul medicilor care lucrează în spital. Vom face tot ce e posibil ca cei care administrează spitalul să revină asupra unor decizii“, a spus medicul neurolog Renică Diaconescu.

Alte nemulţumiri

Directorul medical a ascultat doleanţele colegilor săi şi i-a asigurat pe aceştia de tot sprijinul său în rezolvarea acestor probleme. „Nu o iau ca pe o acţiune sindicală sau de protest, ci ca pe o situaţie care trebuie să fie rezolvată. Mi-aţi dat senzaţia că sunteţi colegi“, a spus Romeo Stănculescu.
Medicii slătineni mai au şi alte nemulţumiri. Ei consideră că administratorii spitalului ar trebui să-i consulte atunci când decid investiţiile ce urmează să fie făcute. „Se discută despre dotarea spitalului cu televizoare şi foarte mulţi pacienţi nici nu se pot uita la televizor sau despre montarea unor camere de supraveghere pe holuri unde pacienţii umblă îmbrăcaţi în pijamale. Sunt atâtea de făcut în spital şi avem nevoie în primul rând de aparatură“, a precizat neurologul Renică Diaconescu.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite