Protest anti-ACTA la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatarii slătineni au purtat măști inspirate din filmul “V for Vendetta” și au avut un singur slogan:  “Nu ACTA !”
Protestatarii slătineni au purtat măști inspirate din filmul “V for Vendetta” și au avut un singur slogan: “Nu ACTA !”

Aproximativ 60 de persoane din municipiul Slatina s-au adunat, sâmbătă, între orele 17.00-18.00, pe esplanada din centrul urbei pentru a se ralia celorlalte orașe din țară și din Europa care protestează împotriva controversatului acord de luptă contra pirateriei online “ACTA”.

Viscolul năpraznic și ninsoarea nu au putut să țină în casă aproximativ 60 de persoane din Slatina, internauți ori simpli locuitori, care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva adoptării ACTA, acordul care ar putea schimba drastic Internetul. Adunarea pentru spontana acțiune de protest s-a făcut pe Facebook și celelalte rețele de socializare. Protestatarii slătineni au purtat măști inspirate din filmul “V for Vendetta” (2006), o peliculă îndreptată contra abuzului exercitării puterii de orice fel.
“Acest protest nu are nicio conotație politică, trebuie spus de la început acest lucru. Noi doar protestăm contra acestui acord ACTA semnat pe orbește și de țara noastră de către persoane care habar nu au de urmările pe care le va avea. Ne-am săturat de cenzura pe care au suporat-o părinții noștri, nu vrem să trăim cu o altă cenzură indiferent cum s-ar numi ea. Ni se spune că acest document va fi pentru protecția noastră și că este contra pirateriei, dar noi spunem că este mult mai mult și că ACTA este doar o mască a unor abuzuri fără limită din partea autorităților”, au spus protestatarii slătineni.

a

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Un număr de 22 de state europene, printre care și România, au semnat în luna ianuarie controversatul acord. Unele țări care au apucat să îl semneze deja dau înapoi. Cehia a anunțat, în urmă cu câteva zile, suspendarea procesului de ratificare a acordului ACTA, iar Polonia a renunțat și ea la acorc în urma unui uriaș val de proteste. Scopul declarativ al acordului este lupta împotriva pirateriei, caz în care Youtube, Facebook sau Twitter ar putea fi în mare pericol.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite