Promoţia la impozite nu a făcut cu ochiul slătinenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

15.000 de contribuabili persoane fizice şi 490 de persoane juridice şi-au achitat integral impozitele şi taxele aferente acestui an.Doar o treime din contribuabili şi-a achitat prima tranşă a impozitului. Din aprilie începe calcularea de penalităţi.

Primăria Slatina a menţinut anul acesta impozitele şi taxele locale la acelaşi nivel ca şi anul trecut. Mai mult, bonificaţia acordată celor care-şi plătesc integral dările până la data de 31 martie a crescut pentru persoanele fizice la 7%, în timp ce persoanelor juridice li s-a aplicat o reducere de 2%. Cu toate acestea, nu mulţi au fost cei care au avut posibilitatea să profite de „promoţia” primăriei şi să scape de datorii.

Penalităţi pentru întârzieri
„Primul trimestru s-a încheiat cu un grad de colectare de 31%, reprezentat de impozite restante de anul trecut, prima tranşă din acest an sau plata integrală pe 2011. Cea mai mare pondere o reprezintă impozitele pe clădiri şi terenuri- 33%, urmată de cel auto- 28%. În ceea ce priveşte acordarea bonificaţiei pentru plata integrală a dărilor, aceasta a fost acordată pentru circa 15.000 de contribuabili persoane fizice şi 490 de agenţi economici. Media este aceeaşi ca şi anul trecut”, declară Florin Barbu, directorul Direcţiei de Venituri a Primăriei Slatina.

image

Vasile Barbu este un exemplu pentru slătineni

„Am plătit. Tot trebuie să le plătesc, de ce să nu le plătesc la timp? M-a atras şi reducerea primăriei, dar oricum sunt bun-platnic. În fiecare an plătesc la timp. După ce că banii nu se ajung, să mai iau şi penalităţi?”, spune Vasile Barbu, electrician.
Slătinenii care nu au reuşit să-şi achite prima tranşă, trebuie să ştie că Direcţia de Venituri va calcula penalităţi de 2% pentru fiecare lună de întârziere. Termenul limită pentru depunerea celei de-a doua tranşe este 30 septembrie, dată după care se va recurge la somaţii.

INFO BOX
Top datornici
Cei mai mari datornici la bugetul local sunt: Ionela Vladu, care practică prostituţia în Severin- 150.000 lei; Florin Linguraru, din amenzi pentru taximetrie ilegală- 75.000 lei; Tudoriţa Costea, vânzător ambulant de ziare în Gara de Nord- 25.000 lei. Datoriile sunt irecuperabile, pentru că cei trei nu au bunuri sechestrabile sau venituri.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite