Proiectul “O şansă tinerilor din mediul rural”, la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt a organizat, ieri, la hotelul “Bulevard” din municipiul Slatina, o conferinţă de presă cu prilejul încheierii unuia dintre cele mai ambiţioase proiecte ale sale derulate cu fonduri europene. Este vorba despre proiectul “O şansă tinerilor din mediul rural”, iniţiat pentru a ajuta tinerii de la ţară care au dificultăţi în a-şi găsi o slujbă.

Conferinţa oficialilor AJOFM Olt a adunat la aceeaşi masă atât reprezentanţi ai acestei instituţii, dar şi ai partenerilor implicaţi în derularea proiectului pe parcursul celor aproape trei ani. Cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurse Umane (POSDRU), proiectul a avut ca obiectiv general combaterea sărăciei extreme în rândul şomerilor tineri şi a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă proveniţi din mediul rural din judeţ şi supuşi riscului marginalizării sociale, prin integrarea lor pe piaţa muncii.
“Prin această iniţiativă am încercat să ajutăm cât mai multe persoane din mediul rural, în special tineri, care considerăm că sunt cei mai expuşi marginalizării sociale. Cu ajutorul primăriilor am identificat aproape 800 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă pe care le-am informat şi consiliat despre ce posibilităţi de angajare au ori cum ar trebui să procedeze pentru a se angaja. În acest sens le-am indicat urmarea unor cursuri de calificare-recalificare, au avut loc mai multe serii de testări, iar aproximativ 196 de persoane au mers mai departe şi au participat la cursurile de formare profesională derulate de instituţia noastră. Dintre acestea, 184 persoane au reuşit să absolve cursurile. La finalulul proiectului putem spune că aproximativ 45 de persoane şi-au găsit deja un loc de muncă, iar alte 21 au intrat în baza de date EURES în vederea plasării în muncă într-una din ţările U.E.”, a declarat Maria Puşcaş, manager al proiectului.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Cursurile de calificare profesională urmate de persoanele din mediul rural au fost dintre cele cu şanse mari de angajare după absolvire, respectiv: recepţioner hotel, cameristă, ospătar şi bucătar. Cursurile au avut loc atât în cadrul unor unităţi hoteliere din judeţ, dar şi la firme de profil din Constanţa şi Rm. Vâlcea. Absolvenţii programului care nu au reuşit să se încadreze în muncă au urmat unul dintre cele două programe suplimentare – comunicare limba engleză şi operator introducere, validare şi procesare date. Valoarea totală a proiectului a fost de 6.745.505 lei, din care 5.707.831 lei au reprezentat valoarea eligibilă a finanţării nerambursabile acordată din Fondul Social European.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite