Proiect de avertizare împotriva inundaţiilor pentru regiunile Olt-Pleven

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt a găzduit, joi – 19 ianuarie, lansarea oficială a unui proiect finanţat în mare parte din fonduri europene care se referă la gestionarea situaţiilor de urgenţă ce ar putea apărea în urma inundaţiilor.

Parteneri în derularea acestui proiect sunt C.J. Olt, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” şi primăria oraşului Belene din Bulgaria. Odată terminat de implementat proiectul (peste 18 luni, n.a.), în cele două zone de pe ambele maluri ale Dunării vor fi funcţionale un sistem de monitorizare şi decizie pentru situaţii de urgenţă provocate de inundaţii şi deversări accidentale, un sistem de alarmare şi dispunere eficientă a nouă sirene dispuse după cum urmează: 2 sirene la barajul Frunzaru, 5 la Corabia şi câte o sirenă la Gura Padinii şi Ianca.
Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 4.893.696 euro, din care 4.149.985 euro bani nerambursabili de la FEDR, 636.050 euro suma nerambursabilă de la guvern, iar 106.660 euro reprezintă contribuţia CJ Olt. La conferinţa de lansare au fost prezenţi, din partea oraşului Belene - primarul Petăr Dulev şi viceprimarul Momchil Spasov, din partea C.J. Olt - Daniela Lungu, şefa Biroului Dezvoltare Regională, iar din partea ISU Olt – lt.col. Marian Pică, prim-adjunct al şefului ISU Olt, lt. col. Cristian Croitoru, şef serviciu prevenirea incendiilor, respectiv col. Dumitru Buican – şef serviciu protecţie civilă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite