Slatina: Programul Euro 200, bun pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Programul Euro 200, bun pe timp de criză
Slatina: Programul Euro 200, bun pe timp de criză

Prin programul Euro 200 magazinele de calculatoare fac vânzări bune pentru că elevii şi studenţii preferă computere de ultimă generaţie pentru care scot din buzuanar mai mulţi bani decât le oferă statul.

Magazinele de calculatoare din Slatina se întrec în oferte care mai de care mai tentante, în această perioadă. Elevii şi studenţii tocmai au primit tichetele de 200 de euro pentru a-şi cumpăra computere noi şi caută acum cele mai bune preţuri. În judeţul Olt, peste 1300 de tineri care provind din familii cu venituri mici au primit sprijin de la stat. Cei mai mulţi sunt din comunele judeţului şi spun că nu înregistrează niciun fel de venit. Cu toate acestea, când merg la magazinul de computere, aleg să pună bani pentru un calculator cu monitor LCD sau chiar pentru un laptop. „Avem o ofertă foarte bună, specială pentru programul «Euro 200». Clienţii trebuie să adauge doar 180 de lei pentru a putea cumpăra un calculator cu o configuraţie foarte bună şi monitor LCD. Cam jumătate dintre cei 150 de elevi şi studenţi care au cumpărat până acum calculatoare cu acest program au preferat să mai pună bani, să îşi ia computere performante sau chiar laptop-uri“, a spus Ionuţ Rădulescu, reprezentant al magazinului „Promo Computers“.
Şi magazinul Flanco a venit în întâmpinarea elevilor cu o ofertă destinată programului „Euro 200“. Elevii şi studenţii pot merge acasă cu un calculator nou şi destul de bun, dacă mai pun 300 de lei la tichetul de 200 de euro, de la stat.

Beneficiarii sunt elevi de la ţară

Statisticile făcute publice de Inspectoratul Şcolar Judeţean arată că cei mai mulţi beneficiari ai acestui program sunt elevi sau studenţi din mediul rural, care nu au niciun venit declarat. „Am un calculator mai vechi şi aş dori unul performant. Am strâns bani din ce mi-au dat părinţii şi o să mai pun vreo 500 de lei, să îmi iau un calculator bun. Acum vreau să văd ce oferte sunt“, a spus Alin, un tânăr din Rusăneşti.

Află din ce comune sunt cei mai mulţi beneficiari ai programului „Euro 200“ din Adevărul de Seară Slatina de Astăzi

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite