Procurorul Iacobescu s-a fofilat azi de la audierea CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Eugen Iacobescu trage de timp ?
Procurorul Eugen Iacobescu trage de timp ?

Procurorul Eugen Iacobescu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt se fofilează. Acesta trebuia să se prezinte, astăzi, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii din Bucureşti pentru a fi audiat de colegii săi de la secţia disciplinară pentru unele declaraţii făcute în luna februarie în timp ce instrumenta dosarul în care Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu’ (44 de ani), este cercetat pentru tentativă de omo

Procurorul Eugen Iacobescu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt se fofilează. Acesta trebuia să se prezinte, astăzi, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii din Bucureşti pentru a fi audiat de colegii săi de la secţia disciplinară pentru unele declaraţii făcute în luna februarie în timp ce instrumenta dosarul în care Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu’ (44 de ani), este cercetat pentru tentativă de omor asupra unuia dintre nepoţii săi. Deşi i s-a cerut în mod imperios ca să se prezinte la termenul de azi, procurorul oltean nu a venit şi nici nu a înştiinţat reprezentanţii instituţiei că va lipsi. Acesta a încercat însă data trecută să obţină amânarea audierii de azi pe motiv că are bilete de concediu în străinătate şi că nu se poate prezenta, dar colegii săi de la CSM au rămas inflexibili.

Declaraţii acuzatoare dovedite de stenograme

Procurorul oltean este acuzat că a furnizat ziariştilor informaţii din dosarul lui Bercea pe care nu ar fi trebuit să le facă publice. Mai exact, procurorul ar fi spus că există interceptări ale unor convorbiri telefonice între Bercea şi fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, care atestă implicarea în dosar a celui din urmă în sensul că interlopul i-ar fi dat fratelui preşedintelui ţării suma de 300.000 de euro pentru a-l ajuta să scape de acuzaţii. Ulterior, procurorul a negat afirmaţia, deşi ziariştii au descoperit la scurtă în vreme în rechizitoriul dosarului lui Bercea stenograme ale unor înregistrări telefonice care dovedeau veridicitatea afirmaţiilor procurorului. Cu toate acestea, declaraţiile iniţiale cu pricina au făcut ca lui Iacobescu să i se ia „dosarul Bercea”, iar procurorii CSM au declanşat o verificare în urma căreia magistratul oltean riscă să fie dat afară din magistratură pentru a doua oară. Prima dată s-a întâmplat în 2004, când acesta a fost exclus din magistratură de Consiliul Superior al Magistraturii pe motiv că şi-ar fi incendiat intenţionat apartamentul pentru a încasa banii de la asigurări. În incendiul menţionat o femeie a murit intoxicată cu monoxid de carbon. În 2006 Iacobescu a revenit în magistratură după ce a contestat în instanţă hotărârea CSM.
Procedura disciplinară pentru audierea lui Iacobescu a fost amânată pentru data de 12 octombrie.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite