Procurorul Iacobescu, o nouă audiere la Consiliul Superior al Magistraturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Iacobescu plătește acum pentru că a fost prea sincer cu ziariștii
Eugen Iacobescu plătește acum pentru că a fost prea sincer cu ziariștii

Procurorul Eugen Iacobescu a dat din nou cu subsemnatul, ieri, la Consiliul Superior al Magistraturii. Însoțit de avocat, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a dat explicații în legătură cu unele declarații făcute presei pe când instrumenta „dosarul Bercea”.

Iacobescu a trebuit să explice colegilor magistrați de la CSM București în ce conjuctură a dat declarațiile către presă în luna februarie a.c., pe când se ocupa de dosarul în care Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu’, era cercetat pentru tentativă de omor asupra unuia dintre nepoţii săi. Procurorului oltean i se reproșează că ar fi declarat ziariștilor că sunt interceptări telefonice care atestă că Bercea ar fi cerut sprijinul lui Mircea Băsescu, fratele președintelui țării, pentru a-l ajuta să scape de problemele de la acel moment. În schimb, aceleași convorbiri relevau că interlopul i-ar fi dat în acest sens 300.000 lei lui Mircea Băsescu.
Deși Iacobescu a negat apoi toate declarațiile, acestuia i-a fost luat „dosarul Bercea” și s-a ales cu o anchetă disciplinară care îl viza chiar pe el. Ancheta respectivă este în plină desfășurare. Următorul termen al audierii a fost fixat pentru luna ianuarie 2012.


Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite