Procurorul Iacobescu, audiat azi la CSM din cauza declaraţiilor despre Mircea Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Eugen Iacobescu...
Procurorul Eugen Iacobescu...

Procurorul Eugen Iacobescu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt urmează ca să fie audiat în orele următoare de colegii de la Consiliul Superior al Magistraturii.

 El riscă să fie exclus din magistratură pentru a doua oară pentru că i se reproşează faptul că, în februarie a.c., a furnizat ziariştilor informaţii din dosarul lui Bercea Mondialu’ pe care nu ar fi trebuit să le facă publice. Mai exact, acesta ar fi spus că Bercea i-ar dat fratelui preşedintelui Traian Băsescu (Mircea Băsescu, n.a.) suma de 300.000 de euro pentru a-l ajuta să scape de acuzaţiile de tentativă de omor. Ulterior, procurorul a negat afirmaţia.
Iacobescu este cel mai controversat magistrat din judeţul Olt. Având o vechime în magistratură de 35 de ani, acesta a adunat numeroase victorii în lupta contra infracţionalităţii, dar nu a scăpat nici de o serie de acuzaţii de abuz în serviciu sau ale încălcări ale prevederilor legale. Printre altele a fost cercetat pentru instigare la fals, fals şi uz de fals, înşelăciune, trafic cu aur şi sustragerea de la plata datoriilor către stat. Dar cea mai gravă acuzaţie este cea de omor prin imprudenţă, în urma căreia în anul 2004 a fost exclus din magistratură de Consiliul Superior al Magistraturii pe motiv că şi-ar fi incendiat intenţionat apartamentul pentru a încasa banii de la asigurări. În incendiul menţionat o femeie a murit intoxicată cu monoxid de carbon. În 2006 Iacobescu a revenit în magistratură după ce a contestat în instanţă hotărârea CSM. Magistratul nu a fost condamnat niciodată pentru niciuna dintre acuzaţiile care i s-au adus.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite