Procurorul Eugen Iacobescu aşteaptă verdictul CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri - 1 februarie, a avut loc o nouă înfăţişare a procurorului slătinean Eugen Iacobescu în faţa colegilor de la Consiliul Superior al Magistraturii din Bucureşti. Aceasta a fost ultima audiere a magistratului înainte de a afla verdictul: va fi dat afară sau îşi va continua activitatea în magistratură.

Procurorul, angajat în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a avut miercuri ultima şansă pentru a-şi susţine nevinovăţia în faţa colegilor din Comisia Disciplinară a CSM. El este acuzat că, în luna februarie a anului 2010, a făcut dezvăluiri din dosar în faţa ziariştilor în timp ce instrumenta dosarul unde Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu’, era cercetat pentru tentativă de omor asupra unuia dintre nepoţii săi.
Iacobescu ar fi declarat atunci că sunt la dosar interceptări ale unor discuţii telefonice între Bercea Mondialu’ şi fratele preşedintelui ţării, Mircea Băsescu, care indicau că interlopul i-ar fi dat celui din urmă 300.000 de euro pentru a-l ajuta să scape de acuzaţii. Declaraţiile procurorului slătinean i-au făcut pe procurorii CSM să îi ia dosarul acestuia şi, mai mult decât atât, au demarat imediat o anchetă care l-ar putea exclude pe Iacobescu din magistratură. Monica Prejmereanu, purtător de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii Bucureşti, a afirmat că CSM va da o soluţie finală în cazul lui Eugen Iacobescu în cursul acestei luni. Dacă se va considera că a greşit, procurorul slătinean riscă să fie dat afară din branşă pentru a doua oară, după ce, în 2004, a păţit acelaşi lucru pe motiv că şi-ar fi incendiat intenţionat apartamentul cu scopul de a încasa banii de la asigurări. În incendiul amintit, o femeie a decedat.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite