Percheziţii pe bandă rulantă ale procurorilor DIICOT şi EUROPOL la clanul Curt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii sunt bănuiţi de infracţiuni informatice soldate cu un prejudiciu de 700.000 de euro
Suspecţii sunt bănuiţi de infracţiuni informatice soldate cu un prejudiciu de 700.000 de euro

Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul S.C.C.O. Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Structurii Centrale a D.I.I.C.O.T., precum şi de la Biroul Teritorial Olt şi reprezentanţi ai EUROPOL, au efectuat, în această dimineaţă, mai multe percheziţii în judeţ la domiciliile unor suspecţi bănuiţi de infracţiuni informatice. Printre cei “vizitaţi” astăzi s-au aflat şi membri ai cunosc

Oamenii legii s-au mobilizat încă de la primele ore ale dimineţii. Procurori ai structurii centrale a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au efectuat nouă percheziţii pe raza judeţului Olt, respectiv la Slatina şi Drăgăneşti-Olt, în vederea depistării a tot atâţia învinuiţi,  cercetaţi de către autorităţile judiciare franceze pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi fraude cu cărţi de credit. Printrei cei vizaţi astfel de percheziţii s-au aflat şi membri ai cunoscutului clan interlop Curt din Slatina.
“Acțiunea a constat în efectuarea de percheziții la domiciliile mai multor persoane suspectate că sunt implicate într-o reţea specializată în infracţiuni informatice. Mai exact, autorităţile franceze efectuează cercetări cu privire la fapte de <<skimming>> comise de către cetăţeni români pe teritoriul Republicii Franceze. Valoarea estimată a prejudiciului este de 700.000 euro. Acţiunea de astăzi a fost declanşată ca urmare a cooperării judiciare internaţionale cu Tribunalul de Mare Instanţă din Lyon,  D.I.I.C.O.T. primind mai multe cereri de asistenţă judiciară internaţională în vederea tragerii la răspundere penală a învinuiţilor aflaţi  pe teritoriul statului român”, a declarat procuror-şef Nadina Spînu din cadrul DIICOT Bucureşti.

Nouă suspecţi duşi la audieri

În urma percheziţiilor au fost ridicate calculatoare, documente, dar şi carduri false şi feţe de bancomat. De asemenea, un număr de nouă persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Craiova pentru a se stabili gradul lor de implicare. Membrii clanului Curt erau monitorizaţi de câteva luni de autorităţile franceze, dar şi de cele române, fiind suspectaţi de falsificare de carduri. Potrivit informaţiilor autorităţilor române, suspecţii fabricau în România aparatură pentru sustragerea frauduloasă de bani din bancomate şi o transportau apoi în Franţa, unde aveau loc infracţiunile.

Administratorul societăţii a fost reţinut pe bază de ordonanţă foto:arhivă
Suspecţii sunt bănuiţi de infracţiuni informatice soldate cu un prejudiciu de 700.000 de euro

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

La acţiunea de azi au participat cadre ale Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Olt, cu sprijinul poliţiştilor de la Serviciul pentru Intervenţie Rapidă şi jandarmi din cadrul I.J.J. Olt. De asemenea, la acţiunea efectuată de către procurorii D.I.I.C.O.T. au asistat magistraţi francezi şi reprezentanţi Europol.

Metoda de fraudare numită “skimming” presupune copierea datelor stocate pe banda magnetica a cardului folosind dispozitive electronice speciale, atat la ATM, cât şi la POS. Poliţiştii avertizează populaţia că, pentru a nu fi victima unui atac de tip skimming, să evite ATM-urile instalate în locuri retrase şi să încerce să utilizeze doar ATM-uri aflate în apropierea unei instituţii bancare, de preferabil supravegheate de o cameră video.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite