Prina şi Diaconu, ultima „reprezentaţie” în aşteptarea sentinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul în care Minel Prina (stg.) şi Gabriel Diaconu (dr.) au fost capetele de afiş durează a început în urmă cu doi ani
Procesul în care Minel Prina (stg.) şi Gabriel Diaconu (dr.) au fost capetele de afiş durează a început în urmă cu doi ani

Administratorul public al Primăriei Slatina, Minel Prina, şi fostul viceprimar Gabriel Diaconu, au compărut ieri pentru ultima dată ca inculpaţi în procesul aflat pe rolul Judecătoriei Slatina în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată. Acum, cei doi foşti tovarăşi de serviciu aşteaptă cu înfrigurare verdictul ce va fi stabilit de judecător.

Cei doi au avut, ieri, alături de avocaţii lor, ultima şansă pentru a-şi dovedi nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse. Conform rechizitoriului, Prina este acuzat, printre altele, că, în intervalul august 2004 - martie 2006, în calitate de şef serviciu în Primăria Slatina şi, ulterior, director al Direcţiei Tehnice, dar şi preşedinte, respectiv membru al comisiilor de evaluare a ofertelor, a atribuit în mod nelegal şi arbitrar zeci de contracte de licitaţii publice către mai multe firme, printre care şi două firme ai căror patroni au fost şi ei implicaţi în dosar în calitate de „complici” (între timp, unul dintre ei a decedat, n.r.). Prina a negat ieri încă o dată acuzaţiile aduse de procurorii DNA şi a spus că se consideră nevinovat.
Gabriel Diaconu a avut însă o pledoarie mai lungă, aceasta şi pentru că reprezentantul DNA, nimeni altul decât Cristina Scarlat, şeful Serviciului Teritorial al DNA Craiova, i-a adus cele mai grave acuzaţii. Printre altele, în sarcina lui Diaconu s-a reţinut că acesta ar fi continuat să îşi conducă firma de construcţii şi în perioada cât şi-a îndeplinit o parte din mandatul de viceprimar în Primăria Slatina.
“Procedurile achiziţiilor publice au fost încălcate flagrant în mai multe rânduri, s-au decontat la primărie contracte de lucrări care nu fuseseră încă executate la momentul plăţii, iar comisia de evaluare a ofertelor unde dl. Diaconu era preşedinte a primit în licitaţii firme fără să le analizeze eligibilitatea. Prin cele două firme din dosar, o parte din bani au ajuns la firma dlui Diaconu. Prejudiciul estimat de noi se ridică la 128.419,53 RON. Acestea sunt dovezi clare ale abuzului în serviciu din partea lui Gabriel Diaconu”, a declarat şeful DNA Craiova în faţa instanţei, care a cerut instanței aplicarea pedepsei cu închisoarea.
Cel incriminat a căutat să aducă argumente care să îl disculpe faţă de toate acuzaţiile procurorului şi, la final, s-a declarat nevinovat. Instanţa v-a pronunţa sentinţa în acest proces până la jumătatea acestei luni. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, Minel Prina şi Gabriel Diaconu riscă între 2-7 ani după gratii. 

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite