Prina, city-managerul Primăriei Slatina, în instanță pentru licitații „aranjate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mâna dreaptă a primarului Slatinei, Minel Prina, a apărut ieri la Judecătoria Slatina pentru prima dată după luni de absență
Mâna dreaptă a primarului Slatinei, Minel Prina, a apărut ieri la Judecătoria Slatina pentru prima dată după luni de absență

Minel Prina, administratorul public al Primăriei Slatina, a apărut ieri, după luni de absență repetată, în fața instanței într-un dosar unde este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice. Alături i-au stat fostul viceprimar al urbei Gabriel Diaconu și patronii a două firme, toți în calitate de inculpați.

Pentru aproape o oră, city-managerul Primăriei Slatina a înlocuit biroul amenajat cu dichis din sediul instituției unde lucrează cu sala de judecată. Minel Prina a fost vizibil stânjenit de prezența ziariștilor, fapt pentru care a și căutat să nu iasă în profil pentru a da posibilitatea de a fi fotografiat.
Împreună cu Prina și fostul viceprimar Gabriel Diaconu au dat ieri cu subsemnatul și doi patroni de firme, inculpați în același dosar pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. Este vorba despre Nicolae Romaniuc (SC AC Ind SRL Slatina) și Radu Bobariu (SC Total Incon SRL Slatina). Întâmplarea a făcut ca, ieri, nici Prina, nici Gabi Diaconu și nici cei doi administratori de firme să nu fie audiați și aceasta din cauza unor obiecții ale reprezentantului Ministerului Public referitoare la expertizele contabile și tehnice efectuate în dosar. cauza a fost amânată.

Acuze de licitații trucate

Totuși, prezența lui Prina și Gabri Diaconu la Judecătoria Slatina nu a fost în zadar. Judecătorul a audiat-o pe Irina Anghel, fostă secretară și, ulterior, administrator al firmei Romprefabricate SRL Slatina vreme de patru luni, firmă sub care Gabi Diaconu este acuzat că ar fi derulat lucrări cu primăria în timp ce ocupa și funcția de viceprimar. Martora a negat că fostul ei patron, Gabi Diaconu, ar fi lucrat cu firma pe care a condus-o ani buni în timpul cât a fost viceprimar.
Reprezentantul DNA, instituție care a inițiat dosarul, a solicitat instanței sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina pentru a o cerceta pe martoră pentru mărturie mincinoasă din cauza neconcordanțelor din declarațiile acesteia.
Reamintim că, potrivit rechizitoriului, Minel Prina este acuzat, printre altele, că, în intervalul august 2004 - martie 2006, în calitate de șef serviciu în Primăria Slatina și, ulterior, director al Direcției Tehnice, dar și președinte, membru al comisiilor de evaluare oferte, a atribuit în mod nelegal și arbitrar zeci de contracte de licitații publice către cele două firme menționate mai sus, dar și altor firme. Pentru infracțiunea de care este acuzat, legea prevede că, dacă va fi găsit vinovat, Prina riscă să stea la închisoare între 2-7 ani. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite